Лауреатом премії «Комікс Року»-2022 став американський журналіст Майк Томпсон

Лауреатом премії «Комікс Року»-2022 став американський журналіст Майк Томпсон

24 Лютого 2023
749
24 Лютого 2023
10:20

Лауреатом премії «Комікс Року»-2022 став американський журналіст Майк Томпсон

749
Більшість членів редколегії премії зараз служить у Збройних силах України.
Лауреатом премії «Комікс Року»-2022 став американський журналіст Майк Томпсон
Лауреатом премії «Комікс Року»-2022 став американський журналіст Майк Томпсон

Редколегія премії «Комікс Року» оголосила ім’я лауреата 2022 року. Ним став американський журналіст Майк Томпсон, повідомили організатори нагороди на своїй фейсбук-сторінці. 

Томпсон надихнувся подвигом оборонців Маріуполя і створив комікс про одного з них, «азовця» із позивним Торк, який пережив поранення та російський полон. Комікс  можна безкоштовно завантажити за цим посиланням

«Грошову частину премії ми долучаємо на збір коштів для поранених і захисників України. Ми відправимо їх в Патронатну службу «Янголи Азову», яка займалася реабілітацією Торка, що брав участь у захисті “Азовсталі”», — повідомив один із засновників премії Олексій Рейнс, який нині служить у ЗСУ, як і більшість членів редколегії премії.

У 2021 році клуб Rainhouse став ініціатором громадської ініціативи щодо заснування Дня українського коміксу. Відтоді він відзначається 23 лютого, у день народження Леоніда Перфецького, автора першого українського коміксу про бійців УПА.

Леонід Перфецький — художник-баталіст, борець за незалежність в ХХ сторіччі та автор одного з перших українських коміксів під назвою «Україна в боротьбі».

У 2022 році Rainhouse разом з Інститутом Національного Розвитку, виданням «Новини Країни плюс», Бюро досліджень історії спеціальних служб, шевченківським товариством «Просвіта» та СУМ (Спілкою Української Молоді) заснували щорічну премію імені Леоніда Перфецького «Комікс Року». Перше нагородження відбулось 23 kютого 2022 у Києві, за день до початку повномасштабної війни.

Лауреатом 2021 року став Олександр Ком’яхов із графічним романом «Тато. Кузня зброї». Переможець отримав 10 тисяч гривень, бронзову статуетку-погруддя Леоніда Перфецького та диплом лауреата. Грошову частину нагороди Комʼяхов пожертвував фонду «Повернись живим» та на потреби 1-ої окремої штурмової роти ДУК ПС.

Голова редколегії премії Микола Кравченко «Крук» загинув під час оборони Києва в березні 2022 року.

Фото: Rainhouse / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
749
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду