«З вовками я по-вовчи»: народний артист Іво Бобул судитиметься з журналісткою Еммою Антонюк через скандальне інтерв’ю

«З вовками я по-вовчи»: народний артист Іво Бобул судитиметься з журналісткою Еммою Антонюк через скандальне інтерв’ю

16 Травня 2023
10065
16 Травня 2023
11:32

«З вовками я по-вовчи»: народний артист Іво Бобул судитиметься з журналісткою Еммою Антонюк через скандальне інтерв’ю

10065
Співак продовжує наполягати, що не давав ведучій ютуб-каналу «Це ніхто не буде дивитись» дозволу на публікацію його інтерв’ю.
«З вовками я по-вовчи»: народний артист Іво Бобул судитиметься з журналісткою Еммою Антонюк через скандальне інтерв’ю
«З вовками я по-вовчи»: народний артист Іво Бобул судитиметься з журналісткою Еммою Антонюк через скандальне інтерв’ю

Народний артист України Іво Бобул повідомив в інтерв’ю програмі «Життя відомих людей» на «1+1», що судитиметься з Еммою Антонюк, авторкою та ведучою ютуб-каналу «Це ніхто не буде дивитись». Причина судового позову, як пояснив співак, — у тому, що журналістка опублікувала інтерв’ю з ним, хоч не отримала від нього на це дозволу.

«Я їй казав: “Не клади це в ефір без мого дозволу”. …Я подав за те, що те, що вона записала і виставила, вона не мала права без мого дозволу. Я дозвіл на це не дав. Треба все-таки мати якусь честь. З вовками я по-вовчи, з людьми — по-людськи. Коли вже я пішов і мені сказали, які вона там питання готувала ще… я все одно б пішов звідти. Вона хотіла хайпанути, бо є на кому. Вона така і є», — сказав «ЖВЛ» Іво Бобул.

Нагадаємо, у квітні цього року авторка і ведуча ютуб-каналу «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк опублікувала інтерв’ю, героєм якого був співак, композитор, народний артист України Іво Бобул.

У відповідь на запитання журналістки про те, що, на його думку, є найважливішим у стосунках між чоловіком і жінкою та чого він навчає свого сина, Іво Бобул висловив незадоволення сучасними жінками.

«Жінки зараз розбалувані. Дуже багато хочуть від чоловіків. Я дивлюся на все це, і мені просто шкода стає чоловіків. Сьогодні в неї один, через пару років інший, і так скаче по ліжках, шукає принца. Треба поважати чоловіків, нам теж важко. Меркантильними стали жінки, дуже меркантильними. Багато жінок самотні і не розуміють чому — у них є все, але немає щастя. А тому, що треба подивитися на себе, подивитися, що ти наробила, що залишилася сама. Кого ти так образила. Не міг він, наприклад, шубу тобі дістати, і через цю шубу ти пішла до іншого», — сказав артист.

«Зараз шуби ніхто не носить! З якої планети ви взялися?!» — зреагувала на рефлексії Бобула його співрозмовниця. Антонюк оцінила слова героя свого інтерв’ю як прояв мізогінії і «сексистської маячні», сказала, що він змальовує «пародійний, карикатурний образ жінок», і опротестувала його твердження, що «хороші дівчата сидять по домах». Врешті-решт Бобул обурився, зняв із себе петличку і залишив студію.

Уже після того, як Бобул залишив знімальний майданчик ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись», він зателефонував журналістці, і зйомка цієї розмови також увійшла до випуску.

«У тебе немає релації з людьми, ти стоїш на своєму, вперта, як я не знаю що… Опустись на землю, ти є людина в першу чергу», — сказав журналістці співак.

Коли Антонюк спробувала йому пояснити, що «безпідставно говорити погані речі про жінок не є цінністю» її ютуб-каналу, Бобул став нарікати, що його не попередили про «формат».

Тоді «Детектор медіа» зв’язався з Еммою Антонюк, щоб з’ясувати, чи правда, що Іво Бобул забороняв їй публікувати відео, яке вона зняла за його участі. Журналістка стверджує, що він не озвучував заборону на публікацію.

«Я маю великий досвід роботи на телебаченні і дуже чутлива до таких моментів. Якби Іво Бобул озвучив мені заборону публікувати це інтерв’ю, я б запам’ятала. І консультувалася б із медіаюристами. Я з впевненістю можу хіба повторити: Іво Бобул у розмові зі мною не сказав ані слова про заборону публікації матеріалу», — заявила в коментарі «ДМ» Антонюк.

Наша редакція сьогодні також звернулася по коментар до Емми Антонюк, але на момент публікації новини не отримала від журналістки відповіді.

Оновлено 

Щойно Емма Антонюк виклала у своєму інстаграм-акаунті коментар щодо ймовірного суду із Іво Бобулом. Журналістка заявила, що позивач поки із нею не контактував, і додала, що на даний момент не отримувала жодних матеріалів щодо судового позову. 

«Як людина, яка ніколи не отримувала заборону на зйомку чи публікацію інтерв'ю, я почуваюся чудово», — написала Антонюк. Вона також звернулась до журналістів, які висвітлюють цей скандал, із проханням «пам'ятати, що його ключова теза — З ЖІНКАМИ ТАК НЕ МОЖНА».

«Гендерні стереотипи та дискримінаційні уявлення щодо жінок мають реальні суспільні наслідки. ...Протидія насиллю та дискримінації починається з боротьби зі стереотипами та уявленнями, що їх виправдовують», — наголошує журналістка.

Фото: скриншот / ютуб

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10065
Читайте також
02.10.2022 12:00
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
6 081
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anon
339 дн. тому
Дід, не може заспокоїтися, що йому дечим поводили по губам
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду