В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм

В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм

8 Січня 2022
4517

В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм

4517
Набули чинності зміни до Закону «Про рекламу».
В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм
В Україні штрафуватимуть за дискримінацію і сексизм

Набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі». Згідно документу на сайті Верховної Ради, у креативі впроваджено принцип розмаїтості. 

Він поширюється на текст та на зображення. Під цю норму закону підпадають раса, колір шкіри, політичні, релігійні та інші переконання, стать, вік, інвалідність, етнічне та соціальне походження, громадянство, сімейний та майновий стан, місце проживання, мовні або інші ознаки.

Також дію закону скеровано на подолання сексизму в рекламі. Це такі поширені прийоми просування, як стереотипність чи об’єктивізація жіночого тіла. Приміром, ролики із сексуальним підтекстом, що не стосується самого продукту, часто звучать із динаміків супермаркетів.

Також українські рекламісти полюбляють обігрувати переваги однієї статі над іншою. Починаючи з 8 січня, ці та інші сексистські підтексти заборонено. Штраф за порушення можуть призначити у десятикратному розмірі мінімальної зарплати.

Нагадаємо, зміни до закону «Про рекламу» Верховна Рада ухвалила 10 вересня 2021 року. Документ підтримали 307 народних депутатів. Зміни ухвалені відповідно до зобов’язань України за Конвенцією ООН з ліквідації усіх форм дискримінації.

Фото: сайт Кропивницької міської ради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4517
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду