У Росії зняли «німецький» пропагандистський ролик, як «фюрер» Зеленський «грабує» німців (ВІДЕО)

У Росії зняли «німецький» пропагандистський ролик, як «фюрер» Зеленський «грабує» німців (ВІДЕО)

27 Липня 2023
2252
27 Липня 2023
13:28

У Росії зняли «німецький» пропагандистський ролик, як «фюрер» Зеленський «грабує» німців (ВІДЕО)

2252
На відео люди у формі з криками «Хайль Зеленський!» приходять до німецької сім'ї і виносять з квартири все цінне — начебто на допомогу Україні. Журналісти виявили, що всі актори з ролика живуть у Росії.
У Росії зняли «німецький» пропагандистський ролик, як «фюрер» Зеленський «грабує» німців (ВІДЕО)
У Росії зняли «німецький» пропагандистський ролик, як «фюрер» Зеленський «грабує» німців (ВІДЕО)

У соціальних мережах поширюється відеоролик німецькою мовою, у якому стверджується, що постійна підтримка Німеччиною України обкрадає громадян країни. Журналісти «Радіо Свобода» встановили, що всі актори, які знялися в ролику, живуть у Росії, а саме відео, ймовірно, зняте там само.

На відео до німецької сім'ї — чоловіка, дружини та дитини — навідуються люди у формі Бундесверу (німецької армії) і виносять із квартири все цінне: зривають сережки з вух матері, забирають у дитини іграшку тощо. Потім вони вивішують на стіні портрет Президента України Володимира Зеленського та йдуть зі словами: «Хайль Зеленський!».

У титрах до відео йдеться, що Німеччина вже витратила на допомогу Україні понад 22 мільярди євро. Титри завершуються фразою: «Якщо ваша країна в НАТО, будьте готові до НАТО у своєму домі».

Журналіст російської служби «Радіо Свобода» Марк Крутов встановив, що люди, які знялися у ролику, є «професійними російськими кіноакторами». Так, роль чоловіка грає російський актор Валентин Воробйов. Він знявся раніше в іншому російському пропагандистському ролику про залежність Європи від російського газу. Дружину грає москвичка Юлія Конюхова. Провідницю «людей у формі» зіграла російська актриса Юлія Мандрико. Один зі «солдатів» — Ігор Алексєєв.

Сам ролик, як припускають журналісти, найімовірніше, був знятий у Росії.

Російський журналіст Ілля Бер виявив, що мама хлопчика, який грає в ролику сина, з гордістю зізналась у соцмережах, що її дитина знялася у відео для Russia Today, і надав скриншот її допису.

Відео поширили в телеграмі російські пропагандисти та прокремлівські «воєнні кореспонденти». Зокрема, його перепостив член Громадської палати при президенті Росії Армен Гаспарян.

Як пише Meduza, про те, що рекламу створили начебто члени німецької прокремлівської праворадикальної партії «Альтернатива для Німеччини», заявив ведучий російського державного «Первого канала» Руслан Осташко. Державна російська газета «Аргументы и факты» назвала ролик «німецькою соціальною рекламою», а праворадикальний пропагандистський телеканал «Царьград ТВ» — «політичною рекламою з Німеччини».

Утім, про партію «Альтернатива для Німеччини» (AfD) у ролику не згадується. На сайті партії AfD ролик не опублікований. Німецьке видання Tagesspiegel натомість пише, що не знайшло жодних зв’язків між відео та партією AfD. За словами журналіста Іллі Бера, рекламу спочатку поширили німецькомовні та голландськомовні акаунти в твітері.

Фото: Tagesspiegel / скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2252
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду