Столтенберг заявив, що законне місце України – в НАТО

Столтенберг заявив, що законне місце України – в НАТО

20 Квітня 2023
1103
20 Квітня 2023
15:18

Столтенберг заявив, що законне місце України – в НАТО

1103
Йєнс Столтенберг: Законне місце України — в євроатлантичній сімʼї, законне місце України — в НАТО.
Столтенберг заявив, що законне місце України – в НАТО
Столтенберг заявив, що законне місце України – в НАТО

У четвер, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив про підтримку євроатлантичних прагнень України та про те, що законне місце України – в НАТО.

Як повідомляє «Укрінформ», про це Столтенберг заявив на спільній пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським.

«Говоритиму чітко: законне місце України — в євроатлантичній сімʼї, законне місце України — в НАТО. З часом наша підтримка допоможе вам це реалізувати. Сьогодні разом із президентом ми обговорили багаторічну ініціативу з допомоги. Це допоможе вам перейти від радянських озброєння і доктрин до стандартів НАТО та забезпечить повну взаємосумісність наших армій», — сказав Столтенберг.

Столтенберг прибув до Києва з неанонсованим візитом 20 квітня. Це перший візит  генсека НАТО до Києва з часу повномасштабного вторгнення Росії.

30 вересня 2022 року Україна оголосила про подачу заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Поки триватиме розгляд заявки України на вступ до НАТО, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським безпековим договором.

Йєнс Столтенберг коментуючи тоді заявку України підкреслив, що вступ України в НАТО залежить від згоди усіх членів Альянсу.  Пізніше Столтенберг заявив, що одного дня Україна стане членом НАТО, але це не станеться в короткі терміни.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1103
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду