Зеленський в інтерв'ю іспанським медіа: «НАТО без України — не НАТО»

Зеленський в інтерв'ю іспанським медіа: «НАТО без України — не НАТО»

1 Липня 2023
1524

Зеленський в інтерв'ю іспанським медіа: «НАТО без України — не НАТО»

1524
Президент наголосив, що членство України в НАТО стало б сигналом про те, що світ не боїться будь-якого агресора.
Зеленський в інтерв'ю іспанським медіа: «НАТО без України — не НАТО»
Зеленський в інтерв'ю іспанським медіа: «НАТО без України — не НАТО»

Збройні сили України мають найбільший бойовий досвід серед усіх армій Європи, а тому НАТО як потужний союз не може існувати без нашої держави. Про це в інтерв’ю іспанським журналістам сказав президент Володимир Зеленський. 

«НАТО без України — не НАТО. Ми у війні, ми знаходимося на сході флангу Альянсу. У нас є потужна армія з великим досвідом. На європейському континенті у країн нема такої армії з подібною практикою. Я вважаю, що не може союз з таким потенціалом, з такою кількістю держав та потужністю бути відтепер без України», — зазначив Зеленський. 

Він також наголосив, що Україна здатна дати оцінку зброї НАТО і, зрештою, поділитися цим досвідом з іншими державами. 

«Це люди, тренувальні місії, військова освіта та застосування зброї. Так, це зброя зразка НАТО, але її застосовували наші фахівці. І дуже важливо, що вона отримала оцінку. Весь цей досвід потрібен НАТО. І тому це буде союз з потужним досвідом, зброєю та армією», — сказав президент.

Окрім цього, за словами Зеленського, членство України в НАТО стало б сигналом про те, що світ не боїться будь-якого агресора.

«Тому важливо поставити Путіна на місце і сказати, що ми не боїмось тебе. І членство України в НАТО — це одна із відповідей, яка фіксує, що світ не боїться будь-якого агресора. І він буде на самоті і точно програє. Тому саме такий конкурентний сигнал хотілось би мати, мати запрошення у Вільнюсі», — додав він.

Нагадаємо, 20 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив про підтримку євроатлантичних прагнень України і про те, що законне місце України  в НАТО.

30 вересня 2022 року Україна оголосила про подачу заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Поки триватиме розгляд заявки України на вступ до НАТО, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським безпековим договором.

Фото: скриншот пресконференції з іспанськими медіа 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1524
Читайте також
11.07.2023 19:50
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
2 653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду