Поліція Німеччини розслідує витік інформації про можливий візит Зеленського до Берліна

Поліція Німеччини розслідує витік інформації про можливий візит Зеленського до Берліна

4 Травня 2023
2996
4 Травня 2023
20:48

Поліція Німеччини розслідує витік інформації про можливий візит Зеленського до Берліна

2996
Правоохоронці заявили, що вони офіційно не розголошували дані, які могли б поставити під загрозу державний візит.
Поліція Німеччини розслідує витік інформації про можливий візит Зеленського до Берліна
Поліція Німеччини розслідує витік інформації про можливий візит Зеленського до Берліна

Берлінська поліція розслідує витік інформації, що напередодні з'явилася в німецьких медіа, про можливий візит президента України Володимира Зеленського до столиці Німеччини в середині травня. Про це повідомило видання Spiegel.

У середу, 3 травня, видання Berliner Zeitung (BZ) поширило новину з посиланням на співробітника поліції про те, що Берлін готується до візиту президента України в середині травня. У матеріалі журналісти описували конфіденційні деталі запланованих заходів. Згодом цю інформацію опублікували й загальнонаціональні ЗМІ Німеччини.

Правоохоронці натомість заявили, що вони офіційно не розголошували інформації, яка могла б поставити під загрозу державний візит.

«Я вважаю нестерпним, що... один-єдиний співробітник завдає шкоди репутації берлінської поліції таким ганебним чином на національному та міжнародному рівнях. Я можу лише припустити, що ця людина не усвідомлювала наслідків своїх дій», — зазначила голова поліції Берліна Барбара Словік.

За даними видання t-online, українські посадовці були «дуже розчаровані» тим, що «дуже конфіденційна інформація про політику безпеки була навмисно опублікована». Вони також сказали, що витік може «поставити під питання можливий візит президента України».

Нагадаємо, 4 травня президент Зеленський відвідав Нідерланди. У програмі візиту були авдієнція в короля Віллема-Александра, відвідини бази Військово-повітряних сил, переговори з прем'єр-міністром Марком Рютте, а також зустріч у тристоронньому форматі (Нідерланди, Україна, Бельгія) з прем'єр-міністром Бельгії Александром де Кроо.

Під час офіційного візиту до Нідерландів президент України також виступив із промовою у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі. Він заявив, що український суд забезпечить покарання за більшість злочинів, учинених окупантами. Однак лише спецтрибунал здатен відреагувати на первинний злочин — злочин агресії.

3 травня Зеленський відвідав  з офіційним візитом Фінляндію, де взяв участь у Нордично-українському саміті та провів двосторонні зустрічі з лідерами всіх країн Північної Європи, на яких обговорювали шлях до НАТО та постачання зброї. За підсумками саміту лідери Данії, Ісландії, Норвегії, України, Фінляндії та Швеції оприлюднили спільну заяву, де підтримали європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

Фото: Офіс президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду