Путін та Кіркоров потрапили до «чорного списку» уряду Молдови

Путін та Кіркоров потрапили до «чорного списку» уряду Молдови

28 Квітня 2023
1224
28 Квітня 2023
14:31

Путін та Кіркоров потрапили до «чорного списку» уряду Молдови

1224
Прем’єр-міністр Речан заявив, що «чорний список» поки не опублікований, але особи, які потрапили до нього, знають про це.
Путін та Кіркоров потрапили до «чорного списку» уряду Молдови
Путін та Кіркоров потрапили до «чорного списку» уряду Молдови

Уряд Молдови сформував «чорний список» чиновників та артистів, які підтримують і пропагують війну Росії проти України. Про це в ефірі програми Cutia Neagră на TV8 сказав прем’єр-міністр країни Дорін Речан, пише «Українська правда» з посиланням на повідомлення видання NewsMaker.

«У нас довгий список, і всіх людей з нього ми відправлятимемо додому. Російська Федерація не може вказувати нам, що ми повинні чи можемо робити. Республіка Молдова є вільною та суверенною країною. Кожен має знати своє місце», — сказав прем’єр-міністр Речан.

Серед імен, які потрапили до «Чорного списку», чиновник назвав Володимира Путіна та Філіпа Кіркорова.

Речан також повідомив, що «чорний список» поки не опублікований, але особи, які потрапили до нього, знають про це. Прем'єр не виключає, що влада Молдови опублікує список у відкритому доступі.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik.

Торік у Молодві спецслужба уже видавала розпорядження заблокувати портал sputnik.md, разом із gagauznews.md, ehomd.info, rta.md, moldnod.ru та деякими іншими. Проте після блокування Sputnik запустив нові сайти.

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий заявив у інтерв'ю AFP, що Росія веде гібридну війну проти країни з метою повалення державної влади, однак Молдові не загрожує «безпосередня воєнна небезпека».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду