У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації

У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації

29 Травня 2023
922
29 Травня 2023
11:29

У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації

922
Центр матиме дві основні функції – виявляти, протидіяти та спростовувати поширювану дезінформацію і підвищувати стійкість країни до дезінформації.
У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації
У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації

Президентка Молдови Мая Санду запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації і пропаганді, зокрема російській. Про це повідомляє Newsmaker.

Національний центр боротьби з пропагандою «Патріот» має стати органом, що координуватиме та впроваджуватиме державу політику у сфері інформаційної безпеки та займатиметься стратегічною комунікацією для протидії дезінформації. 

За словами Санду, Центр матиме дві основні функції — виявляти поширювану дезінформацію, протидіяти цим кампаніям і повідомляти громадськості достовірну інформацію, а також працювати з іншими урядовими структурами для підвищення стійкості країни до дезінформації. 

Президентка зазначила, що подасть парламенту відповідну пропозицію. 30 травня текст проєкту опублікують для громадських консультацій, а до кінця червня передадуть на розгляд парламенту. 

«Щодня Кремль та злочинні угруповання здійснюють гібридні атаки, використовуючи зброю пропаганди, щоб сіяти ненависть у Молдові, ослаблювати нашу взаємну довіру і довіру до держави.

Оскільки Кремль не може дістатися до нас своїми танками, він спонсорує поширення брехні у ЗМІ та соцмережах, вкладаючи у це велетенські гроші, фінансує злочинні угруповання брудними грошима. Брехня, що транслюється на телеканалах та в інтернеті, стала найбільш небезпечною зброєю», — сказала Санду.  

Вона додала, що право на свободу слова є беззаперечною цінністю для демократичної країни, але свобода слова «не має бути прикриттям для брехні та інтоксикації». 

«Ми не можемо дозволити їм розколоти нас і ослабити країну. Це залежить від нас, від усього суспільства. Тому що це і є їхній план — ослаблена країна з озлобленими людьми, які не заважають їм красти і залишати Молдову бідною і корумпованою», — сказала Санду. 

Нагадаємо, у березні у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий у березні заявив в інтерв'ю AFP, що Росія веде гібридну війну проти країни з метою повалення державної влади, однак Молдові не загрожує «безпосередня воєнна небезпека».

Фото: newsmaker.md
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
922
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду