Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму

Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму

24 Квітня 2023
8982
24 Квітня 2023
13:34

Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму

8982
За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони, втрату півострова Москва назве «вимушеним кроком» за аналогією з відступом із Херсона.
Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму
Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» розповів зокрема, коли ЗСУ можуть відкинути росіян до кордонів 1991 року, чи є ризик ядерного удару при деокупації Криму, як пропаганда РФ пояснить поразку у війні та про бої на Донбасі.

За словами Буданова, російські пропагандисти «оболванюють» своє населення так, як «ніхто у світі не може», тож і пояснення, чому Росія втратила Крим, коли доведеться його давати, не становитиме проблеми. Подібне, нагадав очільник української розвідки, ми вже спостерігали під час деокупації Херсона, яка була подана в російських пропагандистських ЗМІ як «вимушений крок».

«Повірте, там пропагандистська машина працює як взірець, це реально взірець. Вони так "оболванюють" своє населення, як ніхто у світі не може. Їхня пропагандистська машина під час втрати Херсона максимально ефективно себе показала. Вони показали втрату Херсона — а це був найбільший здобуток так званої "спеціальної воєнної операції" — просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це, в принципі, ще й гарна річ була для них», — сказав керівник ГУР.

На думку Буданова, Кремль уже має план, як подати населенню новину про втрату Криму.

«Вони вже все напрацювали. Моделі по тому, як висвічувати новини під час подій у Криму, — всі вони вже є, вони нам чудово відомі. Повірте, вони спрацюють на їхнє суспільство», — зауважив Буданов.

Також він наголосив, що ядерного удару з боку РФ не буде, а без повернення Криму і виходу ЗСУ на кордони 1991 року війна не завершиться.

«Десь зараз ми повинні повернути всю територію з часом. Час у нас іще є. Якщо Крим буде останнім забрано — це фінал. Якщо Крим буде першим забрано, а Донбас ще ні — то це не фінал», — сказав начальник ГУР.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Лефортівський районний суд Москви заочно заарештував Буданова. Федеральна служба безпеки РФ звинувачує його в організації терористичної спільноти, незаконному обігу зброї та тероризмі.

Крім цього, раніше ми писали про те, що голова ГУР назвав п’ятірку джерел, якими користується українська розвідка у 21 столітті. 

 У грудні 2022 року Кирило Буданов заявляв, що російська пропаганда змінила риторику, і тепер про перемогу вже не йдеться – аби не програти.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України випустило російськомовний відеоролик, у якому розповіло про те, що російський президент Володимир Путін нібито тяжко хворий і має двійників. У сюжеті цю інформацію коментує начальник ГУР МО Кирило Буданов.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8982
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду