«Друга армія світу – це міф». Буданов назвав війська Росії армією злочинців, мародерів та найманців

«Друга армія світу – це міф». Буданов назвав війська Росії армією злочинців, мародерів та найманців

25 Березня 2022
2598
25 Березня 2022
18:02

«Друга армія світу – це міф». Буданов назвав війська Росії армією злочинців, мародерів та найманців

2598
Голова ГУР Міноборони Кирило Буданов: Росіяни – боягузи, бо атакують наших мирних людей, лікарні, театри та пологові будинки (на фото – знищений російський гелікоптер).
«Друга армія світу – це міф». Буданов назвав війська Росії армією злочинців, мародерів та найманців
«Друга армія світу – це міф». Буданов назвав війська Росії армією злочинців, мародерів та найманців

Голова ГУР Міноборони Кирило Буданов назвав російські війська, які вдерлися до України, армією злочинців, мародерів та найманців. 

В інтерв’ю виданню The Nation Буданов заявив, що російське командування зробило багато помилок, і Україна ефективно використовує ці прорахунки.

«Наша країна розуміє, з ким має справу, і ми не очікуємо тут жодного дива (щодо результативності перемовин з РФ, – ДМ.). Ми маємо справу з армією злочинців, грабіжників, найманців, і ми готові боротися і перемагати… Українська армія показала, що російська армія, яка називала себе другою армією світу, – це великий міф. Реально, це просто середньовічне скупчення живої сили та старі методи ведення війни», – заявив Буданов.

За словами Буданова, українці за допомогою технічних засобів розвідки та агентурних ресурсів стежать, наприклад, за кадирівськими бойовиками, які воюють на території України, та оперативно їх ліквідують. Буданов каже, що розвідка має багато інформаторів у російській армії, в їхніх політичних колах та державному керівництві.

Очільник ГУР зазначив, що після провалу бліцкригу війна вступила в нову фазу, коли росіяни почали обстрілювати українські міста та уникати наземних зіткнень.

«Росіяни – боягузи, бо вони бомбардували та обстрілювали наших мирних людей, наші лікарні, наші театри та пологові будинки», – сказав Буданов.

Голова ГУР МО України зазначив, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.

Станом на 25 березня, за даними Генштабу, ЗСУ ліквідували понад 16 тисяч  російських військовослужбовців, приблизно 1000 взяли у полон. Також росіяни понесли великі втрати у бронетехніці, літаках та гелікоптерах.

Агресор забороняє своїм ЗМІ називати вторгнення в Україну війною, використовуючи термін «спецоперація», та замовчує масштабні втрати своїх військ в Україні.

Читайте також:

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2598
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
760 дн. тому
Вони справді друга армія світу. Просто рахувати треба з кінця
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду