detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
24.04.2023 13:34
Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму
Буданов: Кремль вже має план, як пояснити російському суспільству втрату Криму
За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони, втрату півострова Москва назве «вимушеним кроком» за аналогією з відступом із Херсона.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» розповів зокрема, коли ЗСУ можуть відкинути росіян до кордонів 1991 року, чи є ризик ядерного удару при деокупації Криму, як пропаганда РФ пояснить поразку у війні та про бої на Донбасі.

За словами Буданова, російські пропагандисти «оболванюють» своє населення так, як «ніхто у світі не може», тож і пояснення, чому Росія втратила Крим, коли доведеться його давати, не становитиме проблеми. Подібне, нагадав очільник української розвідки, ми вже спостерігали під час деокупації Херсона, яка була подана в російських пропагандистських ЗМІ як «вимушений крок».

«Повірте, там пропагандистська машина працює як взірець, це реально взірець. Вони так "оболванюють" своє населення, як ніхто у світі не може. Їхня пропагандистська машина під час втрати Херсона максимально ефективно себе показала. Вони показали втрату Херсона — а це був найбільший здобуток так званої "спеціальної воєнної операції" — просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це, в принципі, ще й гарна річ була для них», — сказав керівник ГУР.

На думку Буданова, Кремль уже має план, як подати населенню новину про втрату Криму.

«Вони вже все напрацювали. Моделі по тому, як висвічувати новини під час подій у Криму, — всі вони вже є, вони нам чудово відомі. Повірте, вони спрацюють на їхнє суспільство», — зауважив Буданов.

Також він наголосив, що ядерного удару з боку РФ не буде, а без повернення Криму і виходу ЗСУ на кордони 1991 року війна не завершиться.

«Десь зараз ми повинні повернути всю територію з часом. Час у нас іще є. Якщо Крим буде останнім забрано — це фінал. Якщо Крим буде першим забрано, а Донбас ще ні — то це не фінал», — сказав начальник ГУР.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Лефортівський районний суд Москви заочно заарештував Буданова. Федеральна служба безпеки РФ звинувачує його в організації терористичної спільноти, незаконному обігу зброї та тероризмі.

Крім цього, раніше ми писали про те, що голова ГУР назвав п’ятірку джерел, якими користується українська розвідка у 21 столітті. 

 У грудні 2022 року Кирило Буданов заявляв, що російська пропаганда змінила риторику, і тепер про перемогу вже не йдеться – аби не програти.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України випустило російськомовний відеоролик, у якому розповіло про те, що російський президент Володимир Путін нібито тяжко хворий і має двійників. У сюжеті цю інформацію коментує начальник ГУР МО Кирило Буданов.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY