«Колективний Путін»: ГУР випустило відео про хвороби та двійників російського президента

«Колективний Путін»: ГУР випустило відео про хвороби та двійників російського президента

3 Серпня 2022
1667
3 Серпня 2022
08:24

«Колективний Путін»: ГУР випустило відео про хвороби та двійників російського президента

1667
«Хто зараз виконує роль умовного Путіна – це питання абсолютно відкрите», – стверджує начальник української розвідки Кирило Буданов.
«Колективний Путін»: ГУР випустило відео про хвороби та двійників російського президента
«Колективний Путін»: ГУР випустило відео про хвороби та двійників російського президента

Головне управління розвідки Міністерства оборони України випустило російськомовний відеоролик, в якому розповіло про те, що російський президент Володимир Путін нібито тяжко хворий і має двійників. У сюжеті цю інформацію коментує начальник ГУР МО Кирило Буданов.

У відео з посиланням на дані британської розвідки є припущення, що справжній Путін може бути мертвим. Це аргументують тим, що він начебто майже одночасно з'являється в різних місцях, періодично змінюється його поведінка та зовнішність. 

Буданов у сюжеті звертає увагу на те, що у Путіна «змінюється картинка вуха», хоча вона є унікальною для кожної людини. Також головний український розвідник стверджує, що російський президент «серйозно хворий». На підтвердження цих слів творці відеоролика наводять такі приклади, як самоізоляція російського диктатора та його манера сидіти на великій відстані від тих, з ким він проводить зустрічі. Автори відео вказують й на ймовірні проблеми у російського президента з правою рукою, якою він майже не рухає, коли йде.

Крім того, знову з посиланням на дані розвідок, які публікували ЗМІ, у відео стверджують, що Путін має «розлад мозку» і що він переніс кілька операцій. Також цитують російського політолога, який стверджує, що Путін нібито багато років страждає на різні форми раку.

«Якщо ви проаналізуєте того Путіна, якого показували у 1999 році, до 2010 року, хоча там теж були іноді двійники, але в цілому та людина і та, яку показують зараз, – це точно різні люди. Хто зараз виконує роль умовного Путіна – це питання абсолютно відкрите», – додає Буданов.

За форматом відео, яке випустило ГУР, нагадує «викривальні» сюжети російського телебачення із властивим для них поширенням теорій змови та іншої інформації, не підтвердженої конкретними фактами та джерелами. Враховуючи те, що відео від ГУР вийшло російською мовою, можна припустити, що воно розраховане саме на російського глядача.

«Детектор медіа» вже досліджував історію «хвороб Путіна» та теорії змови щодо його двійників. Детальніше про це читайте тут: Путянка. Історія смертельних хвороб російського президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1667
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михайло Думич
630 дн. тому
Це сюжет для телемарафону FREEDOM! А що насправді з Путіним? Цього ми не знаємо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду