Буданов назвав п'ятірку джерел, якими користується українська розвідка

Буданов назвав п'ятірку джерел, якими користується українська розвідка

22 Лютого 2023
3952
22 Лютого 2023
12:30

Буданов назвав п'ятірку джерел, якими користується українська розвідка

3952
Кирило Буданов: Найголовніше — це агентурна робота. Тільки агентурна робота може дати відповіді на складні питання.
Буданов назвав п'ятірку джерел, якими користується українська розвідка
Буданов назвав п'ятірку джерел, якими користується українська розвідка

Голова ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю «Forbes Україна» назвав п’ятірку джерел, якими користується українська розвідка у 21 столітті. 

За словами Буданова, ГУР, як і будь-яка спеціальна служба у світі, працює за стандартною схемою.

«Це технічні засоби розвідки, технічні проникнення, проникнення до кіберпростору, в телефони, комп’ютери. Але найголовніше — це агентурна робота. Тільки агентурна робота може дати відповіді на складні питання», — каже Буданов.

Коментуючи роботу ГУР на російському напрямку, Буданов повідомив, що 2,5 роки тому був зроблений контрольований злив «по одному питанню, окресливши коло, звідки така інформація могла вийти».

«Знаєте, яка була реакція росіян? Вони почали ретельно перевіряти усіх, хто під це коло підпадав. Звузили його приблизно до 30 осіб. Після цього дійшли до того, що хтось із цих 30 точно має бути. Почали перевіряти всіх поліграфами та шукати родинні звʼязки. 

Як підсумок, усі 30 людей потрапили під роздачу – певну кількість звільнили, а певна кількість сіла. Тому що у кожного з них родинні звʼязки привели в Україну, так сталося, що наші країни тісно пов’язані. Якщо вони підуть тією ж логікою, то увесь світ аплодуватиме», — каже Буданов.

Очільник ГУР висловив думку, що з середини й до кінця весни 2023 року будуть точитися бої, у яких вирішуватиметься доля війни. Він вважає, що у цей період буде «переломний момент» війни.

За суб’єктивним баченням Буданова, якщо накласти футбольну аналогію на 12 місяців великої війни, зараз рахунок 1:1, та 70-та хвилина матчу.

На запитання, коли закінчиться війна, Буданов відповів: «Я можу вам відповісти лише як вона закінчиться. Закінчиться першою фазою для нас – вихід на адмінкордон. Але оскільки ми проговорили з вами, що зараз 1:1 і 70-та хвилина матчу, зробіть хронометричну паралель».

«Forbes Україна» нагадує, що Буданов був одним із небагатьох офіційних представників влади, хто попереджав про вторгнення Росії о 5 ранку 24 лютого. Він спрогнозував і перші перемоги українських захисників із деокупації Харківщини та Херсона. 

Фото: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3952
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VAXO
400 дн. тому
Болтун находка для шпиона!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду