Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»

Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»

13 Грудня 2021
1114
13 Грудня 2021
14:56

Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»

1114
Санкції передбачають заборону на поїздки до країн ЄС і заморожування будь-яких активів.
Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»
Євросоюз запровадив санкції проти ПВК «Вагнер»

У понеділок, 13 грудня, Рада Європейського союзу офіційно затвердила санкції проти так званої ПВК «Вагнера» та пов’язаних із нею юридичних осіб. Про це повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«Затверджені санкції проти групи Вагнера: у списку три енергетичних компанії і вісім осіб, повʼязаних з угрупованням найманців. Рішення буде опубліковане в офіційному журналі ЄС пізніше сьогодні», – говориться в повідомленні.

Санкції передбачають заборону на поїздки до країн ЄС, заморожування будь-яких активів у Євросоюзі, а також заборону юридичним і фізичним особам вести бізнес із групою, яка підпадає під санкції.

Раніше повідомлялося, що санкції будуть спрямовані проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, засновника угруповання Дмитрія Уткіна, одного з підрядників ПВК в Сирії Станіслава Дичка та причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Західні уряди звинувачують Росію у використанні «групи Вагнера» як воєнізованої сили в збройних конфліктах в Україні, Лівії, Сирії, Судані, Мозамбіку та Центральноафриканській Республіці.

Росія заперечує зв'язок між урядом і найманцями, часто описуючи воєнізовані сили як «тренерів» або «радників», попри численні докази їхньої участі в бойових операціях.

17 листопада 2021 року Bellingcat та The Insider опублікували розслідування про зрив спецоперації України із затримання 33 бойовиків російської ПВК «Вагнер».

Розслідування базується на інтерв'ю з колишніми працівниками українських спецслужб, що були учасниками підготовки спецоперації, а також із російськими найманцями, які потрапили на «гачок» українських розвідувальних органів.

Фото надане Службою Безпеки України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1114
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду