Суд арештував майно Оксани Марченко на понад 300 млн гривень

Суд арештував майно Оксани Марченко на понад 300 млн гривень

27 Червня 2023
2428
27 Червня 2023
17:21

Суд арештував майно Оксани Марченко на понад 300 млн гривень

2428
Арешт наклали на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га та цілісний майновий комплекс — базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 кв.м.
Суд арештував майно Оксани Марченко на понад 300 млн гривень
Суд арештував майно Оксани Марченко на понад 300 млн гривень

Бориспільський міськрайонний суд арештував майно ексведучої, дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко загальною вартістю понад 303 мільйони гривень. Про це повідомила Київська обласна прокуратура.

За даними відомства, йдеться про земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га та цілісний майновий комплекс — базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 м2.

Майном володіють та користуються товариства, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», а також ексміністр доходів і зборів часів Віктора Януковича. Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб.

Наразі триває процедура прийняття в управління АРМА арештованого майна.

Нагадаємо, нещодавно за матеріалами Служби безпеки арештували акції ексведучої, дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко, підозрюваної у фінансуванні окупаційних військ, у семи підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області.

За даними СБУ, ці компанії мають стратегічно важливе значення в транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

Раніше вже заарештували майно Марченко на понад 5,6 млрд грн, її «приховані» активи на понад 440 млн гривень, а також корпоративні права Марченко в Запорізькому заводі феросплавів вартістю понад 1 млрд грн.

Також у серпні минулого року суд арештував три, а згодом ще дві земельні ділянки на Львівщині з об’єктами нерухомості, якими незаконно володіла Оксана Марченко і на яких розпочалося будівництво туристичної інфраструктури. Крім того, суд повернув державі земельні ділянки на березі Дніпра, які незаконно перебували у власності Марченко. 

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії Марченко виїхала з України до Білорусі. Наприкінці листопада 2022 року Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму.

У лютому 2023 року  СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ. 11 квітня Служба безпеки України оголосила її в розшук.

Скриншот: Оксана Марченко / ютуб 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду