«У противника три задачі». Маляр заявила, що росіяни зосередили всі медійні зусилля довкола теми Бахмута

«У противника три задачі». Маляр заявила, що росіяни зосередили всі медійні зусилля довкола теми Бахмута

29 Березня 2023
656
29 Березня 2023
10:16

«У противника три задачі». Маляр заявила, що росіяни зосередили всі медійні зусилля довкола теми Бахмута

656
Ганна Маляр: Росіяни намагаються змістити акценти у темі Бахмута і нівелювати те, що є нашою перевагою — розумне і грамотне планування операцій.
«У противника три задачі». Маляр заявила, що росіяни зосередили всі медійні зусилля довкола теми Бахмута
«У противника три задачі». Маляр заявила, що росіяни зосередили всі медійні зусилля довкола теми Бахмута

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія акумулює всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут.

За словами Маляр, це є інформаційно-психологічним підкріпленням військових дій ворога, наразі росіяни відпрацьовують медійно три задачі:

  • підірвати довіру суспільства і військових до рішень командування по Бахмуту;
  • демотивувати і психологічно ослабити українське військо;
  • спровокувати військове керівництво України на помилкові дії.

«Для цього вони намагаються змістити акценти у темі Бахмута і нівелювати те, що є нашою перевагою — розумне і грамотне планування операцій. Зміщений акцент — розглядати Бахмут як апокаліптичну подію та робити з цих боїв поділ реальності на "до" і "після".  Цей психологічний трюк використовується для навіювання потрібних ідей і наративів ворога. Коли суспільство сприймає бої в Бахмуті як фактор, який кінцевим чином вплине на хід війни, — це дає можливість ворогу просувати в інфо поле вигідні для них сценарії наших дій», — пише Маляр у фейсбуці.

За словами Маляр, задум росіян полягає в тому, щоб «надміру накручене наближенням "кінця" перелякане суспільство  повинно почати тиснути на військово-політичне керівництво щодо припинення оборонних дій».

«Це і є в чистому виді ІПСО з метою впливу на прийняття військових рішень. Які меседжі використовує зараз ворог: нібито рішення тримати Бахмут політичні; нібито Бахмут нема сенсу тримати там майже все в оточенні; нібито героїзм українських бійців роздуває українська пропаганда», — пише Маляр.

Заступниця міністра додала, що росіяни «безкінечно експлуатують» у своїх ІПСО по темі Бахмута прізвища президента України Зеленського та командувача Сирського.

«З метою підірвати довіру до них та внести конфлікт у військове керівництво держави. Адже у російських вкидах не пишуть, що військові рішення не приймаються одноосібно. Є військове командування на чолі з Головнокомандувчем та Начальником Генерального Штабу. Крім того, постійно засідає Ставка Верховного Головнокомандувача — де теж приймаються оперативні рішення за участі всіх воюючих силових структур. То що ж насправді відбувається і як треба сприймати інформацію про бої в Бахмуті? Це активна фаза війни. Так само активна, як і по інших напрямках на Сході, де з січня 2023 триває повномасштабний наступ ворога. Ми обороняємо Бахмут так само віддано, як кожен інший населений пункт. Застосування наших сил і засобів визначається не політичною доцільністю, а тим, які ресурси необхідні для відсічі ворогу та виконання бойових завдань на даному напрямку», — пише Маляр.

Заступниця міністра заявила, що оборона Бахмута «наразі обумовлена оперативно-тактичною доцільністю, а рішення, приймаються грамотні, виважені та спрямовані на виконання актуальних оборонних задач».

«Які можуть бути оборонні задачі? Утримання займаних рубежів та позицій; Недопущення просування противника вглиб території; Нанесення ворогу значних втрат; Створення умов для переходу в контрнаступ. Обороняти Бахмут будуть до тих пір, поки нам це буде необхідно з точки зору виконання військових оборонних задач.  І це наше військове командування, а не російські Іпсо, буде визначати до яких пір здійснюватиметься оборона Бахмута.  І найнеприємніша для ворога інформація. Бої за Бахмут не апокаліпсис. Це ще одна героїчна сторінка потужної української армії у війні проти Російської Федерації», — пише Маляр.

Читайте також: 

Раніше Маляр заявила, що Росія почала масову інформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію українських військових, які захищають Бахмут.

Також за словами Маляр, Росія намагається зірвати мобілізацію в Україні та дискредитувати країну як отримувача зброї.

У вересні 2022 року Маляр закликала українців не поширювати неперевірену інформацію про деокуповані території та бути обережними щодо інформації про операції ЗСУ, які поширюють блогери.  

За словами Маляр, лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеня секретності, а «лідери думок» і телеграм-канали насправді не володіють інформацією про планування військових операцій.

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
656
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду