Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ

Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ

10 Березня 2023
2378
10 Березня 2023
15:09

Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ

2378
Протягом останніх восьми років медіахаб створює локальне медіа у Львові, а зараз зібрав команду у Києві для розвитку аналогічного медіа у столиці.
Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ
Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ

Львівський медіахаб «Твоє місто» повідомив, що зібрав команду, яка активно розвиватиме нове локальне медіа «Твоє місто. Київ».

Наразі медіахаб підготував спецвипуск газети про рік життя Києва в умовах повномасштабної війни, а також презентував команду на чолі із редактором Павлом Мандриком, яка працюватиме над створенням нового видання.

Протягом останніх восьми років медіахаб створює локальне медіа у Львові «Твоє місто».

«Детектор медіа» поговорив із засновником та директором львівського медіахабу «Твоє місто» Тарасом Яценком і дізнався подробиці.

Як розповів Яценко, ідея запуску незалежного медіа для Києва виникла у нього та його колег в кінці 2021-го — на початку 2022-го року, але її активній реалізації завадило повномасштабне вторгнення Росії.

«Минулого року ми запустили фейсбук-сторінку «Київ — Твоє місто». Потім ми отримали підтримку від Європейського фонду з розвитку демократії на запуск київської редакції локального медіа. Нам вдалося запустити сайт, розвивати сторінки у фейсбуці і телеграмі. Нещодавно ми опублікували перші колонки авторства публіциста Віталія Портникова, журналіста, а нині військовослужбовця Дмитра Крапивенка та письменниці і правозахисниці Лариси Денисенко в межах рубрики «Мій Київ». Ми й надалі плануємо звертатися до публіцистів, інтелектуалів, істориків і пропонувати їм поділитися своїми рефлексіями про те, яким був Київ до російського вторгнення і як столиця змінюється у час повномасштабної війни. Також, звичайно, ми говоримо про майбутнє міста», — розповів Тарас Яценко.

Наразі до роботи київської редакції залучено 5-6 журналістів, також видання співпрацює із фрілансерами. Зі Львова роботу команди підтримує технічний персонал.

Як сказав у коментарі «Детектору медіа» засновник медіахабу «Твоє місто», найближчим часом київська команда зосередиться на трьох пріоритних напрямах: життєдіяльність міста; дискусії на різні міські теми за участі інтелектуалів; економіка міста. 

Відповідаючи на питання щодо фінансування роботи київської редакції, Яценко пояснив, що у столиці впроваджуватимуть ту ж саму бізнес-модель, яка реалізована у Львові, але з різницею у співвідношенні джерел доходів. «До початку великої війни більшу частину бюджету у нас складали надходження від реклами, а меншу — гранти і внески за принципом membership. Зараз у Києві ми не розраховуємо на те, що відразу зможемо залучити до співпраці багато рекламодавців, тому насамперед сподіваємося на підтримку донорів, а також плануємо розвивати membership, бо віримо, що у Києві є достатньо активних громадян», — сказав Яценко.

«Твоє місто» — незалежний міський мультимедійний хаб у Львові. Включає в себе міський онлайн-портал, міську дискусійну платформу, онлайн-телебачення, громадську організацію з розвитку якісної журналістики «Твоє місто Львів» та продакшн-студію. Своєю місією вважає сприяння сталому розвитку громади через кращу поінформованість та створення можливості для дискусій з важливих для громади питань.

Фото: «Твоє місто»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2378
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду