Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки

Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки

2 Грудня 2022
4009

Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки

4009
Андрій Яніцький: Економічна освіта для журналістів важлива, але під час війни є інші пріоритети.
Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки
Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки

Директор Центру журналістики Київської школи економіки Андрій Яніцький повідомив, що покидає свою посаду. Він очолював інституцію з 2018 року.

Яніцький повідомив, що за чотири роки його роботи КШЕ навчила 164 журналістів зі всіх куточків України основам економіки, фінансів та аналізу даних, провела короткі курси з енергетики, кругової економіки, візуалізації даних та фандрайзингу, досліджувала бізнес-моделі українських медіа, клубну систему фінансування, ефективність роботи українських телеканалів, провели десятки відкритих і закритих заходів, створила сотні якісних текстів, подкастів та відео.

«Київська школа економіки — це явище в історії України і я щасливийщо це частина моєї біографії», написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

У коментарі «Детектору медіа» Яніцький пояснив причини свого відходу з КШЕ тим, що «за чотири роки вже трохи втомився на одному місці», і тим, що йому стало складно поєднувати роботу економічним оглядачем на телеканалі «Еспресо», головна студія якого тепер розташована у Львові, та працю у Школі економіки, офіс якої залишається у Києві.

Крім того, він додав, що в умовах повномасштабної війни економічна журналістика, хоч і залишається важливою, дещо втратила пріоритетність – тож цього року проведення курсів Центр журналістики КШЕ не планував.

«Економічна освіта для журналістів важлива, але під час війни є інші пріоритети, цього року курси ми не планували», – сказав Яніцький.

Водночас він додав, що не розриває контактів зі Школою і обговорив з ректором КШЕ Тимофієм Бріком можливу співпрацю в майбутньому. При цьому він анонсував свою участь в іншому медіа-проєкті, про який розповість згодом, після підписання контракту.

Андрій Яніцький – економічний журналіст та редактор, працював у LB.ua, Weekly.ua, Газета24, Комерсант-Україна, Українські Новини, ДЕЛО.

Наразі він працює економічним оглядачем на телеканалі «Еспресо» та українським редактором The Institute for War and Peace Reporting.

Його статті виходили у британських, російських та латвійських медіа. Визнаний найкращим фінансовим журналістом України 2017 року за версією ICU. Кілька років очолював Київську незалежну медіапрофспілку.

Андрій є також співавтором книги «Приватна історія» про найбільший банк України — Приватбанк. На посаді очільника Центру журналістики КШЕ Яніцький відповідав за навчальні програми, публічні заходи та медіа-дослідження для журналістів.

Андрій Яніцький також є автором низки матеріалів на «Media Sapiens».

Фото: Андрій Яніцький / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4009
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду