detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
10.03.2023 15:09
Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ
Львівський медіахаб «Твоє місто» розвиває нове медіа про Київ
Протягом останніх восьми років медіахаб створює локальне медіа у Львові, а зараз зібрав команду у Києві для розвитку аналогічного медіа у столиці.

Львівський медіахаб «Твоє місто» повідомив, що зібрав команду, яка активно розвиватиме нове локальне медіа «Твоє місто. Київ».

Наразі медіахаб підготував спецвипуск газети про рік життя Києва в умовах повномасштабної війни, а також презентував команду на чолі із редактором Павлом Мандриком, яка працюватиме над створенням нового видання.

Протягом останніх восьми років медіахаб створює локальне медіа у Львові «Твоє місто».

«Детектор медіа» поговорив із засновником та директором львівського медіахабу «Твоє місто» Тарасом Яценком і дізнався подробиці.

Як розповів Яценко, ідея запуску незалежного медіа для Києва виникла у нього та його колег в кінці 2021-го — на початку 2022-го року, але її активній реалізації завадило повномасштабне вторгнення Росії.

«Минулого року ми запустили фейсбук-сторінку «Київ — Твоє місто». Потім ми отримали підтримку від Європейського фонду з розвитку демократії на запуск київської редакції локального медіа. Нам вдалося запустити сайт, розвивати сторінки у фейсбуці і телеграмі. Нещодавно ми опублікували перші колонки авторства публіциста Віталія Портникова, журналіста, а нині військовослужбовця Дмитра Крапивенка та письменниці і правозахисниці Лариси Денисенко в межах рубрики «Мій Київ». Ми й надалі плануємо звертатися до публіцистів, інтелектуалів, істориків і пропонувати їм поділитися своїми рефлексіями про те, яким був Київ до російського вторгнення і як столиця змінюється у час повномасштабної війни. Також, звичайно, ми говоримо про майбутнє міста», — розповів Тарас Яценко.

Наразі до роботи київської редакції залучено 5-6 журналістів, також видання співпрацює із фрілансерами. Зі Львова роботу команди підтримує технічний персонал.

Як сказав у коментарі «Детектору медіа» засновник медіахабу «Твоє місто», найближчим часом київська команда зосередиться на трьох пріоритних напрямах: життєдіяльність міста; дискусії на різні міські теми за участі інтелектуалів; економіка міста. 

Відповідаючи на питання щодо фінансування роботи київської редакції, Яценко пояснив, що у столиці впроваджуватимуть ту ж саму бізнес-модель, яка реалізована у Львові, але з різницею у співвідношенні джерел доходів. «До початку великої війни більшу частину бюджету у нас складали надходження від реклами, а меншу — гранти і внески за принципом membership. Зараз у Києві ми не розраховуємо на те, що відразу зможемо залучити до співпраці багато рекламодавців, тому насамперед сподіваємося на підтримку донорів, а також плануємо розвивати membership, бо віримо, що у Києві є достатньо активних громадян», — сказав Яценко.

«Твоє місто» — незалежний міський мультимедійний хаб у Львові. Включає в себе міський онлайн-портал, міську дискусійну платформу, онлайн-телебачення, громадську організацію з розвитку якісної журналістики «Твоє місто Львів» та продакшн-студію. Своєю місією вважає сприяння сталому розвитку громади через кращу поінформованість та створення можливості для дискусій з важливих для громади питань.

Фото: «Твоє місто»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY