«УНІАН ТБ» отримав місце у київській цифрі

«УНІАН ТБ» отримав місце у київській цифрі

3 Листопада 2022
1168
3 Листопада 2022
14:14

«УНІАН ТБ» отримав місце у київській цифрі

1168
Регулятор дозволив каналу перейти від аналогового до цифрового мовлення.
«УНІАН ТБ» отримав місце у київській цифрі
«УНІАН ТБ» отримав місце у київській цифрі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила каналу «УНІАН ТБ» (юридична  особа ТОВ «Гравіс») перейти від аналогового до цифрового стандарту мовлення у телемережі МХ-5. Таке рішення 3 листопада регулятор ухвалив на своєму засіданні.

Ці зміни Нацрада внесла в ліцензію компанії. У стандарті DVB-T2 (MPEG-4) канал транслюватиметься на території Києва і прилеглих районів.

Нагадаємо, супутникова ліцензія та ліцензія на мовлення у мультиплексі «Зеонбуду» МХ-3 каналу «УНІАН ТБ» належить юридичній особі ТОВ «Дідживан».

Нацрада переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Внаслідок цих змін канал УНІАН отримав цифрову ліцензію у чинному мультиплексі. Раніше ця цифрова ліцензія належала ТОВ «Телеодин» — юридичній особі телеканалів М1 та М2, яка входить до медіагрупи Stаrlight Media. Саме ця компанія мала ліцензію на цифрове ефірне мовлення для каналу М2 в мультиплексі МХ-4, якого де-факто не існує, а ліцензія його провайдера — ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ)  була анульована кілька років тому.

Через це М2 не міг мовити в цифровому ефірі. 2021 року компанія «Телеодин» створила дочірню компанію «Дідживан» і перевела на неї цифрову ліцензію. Нацрада з цим погодилась, і в жовтні 2021-го переоформила ліцензію. Новим керівником і бенефіціарним власником компанії замість бізнесмена й політика Миколи Баграєва став юрист Сергій Рабенко. Після цього Нацрада переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Новою бенефіціарною власницею компанії стала керівниця платформи Viasat Світлана Міщенко. Також внаслідок переоформлення ліцензії змінився логотип компанії з «Аргумент ТВ» на «УНІАН ТБ».

Після цього у грудні 2021 року Нацрада видала супутникову ліцензію компанії ТОВ «Дідживан» на мовлення каналу з логотипом УНІАН. Як повідомила під час засідання юристка Тетяна Смірнова, група «1+1» вирішила перевести усі ліцензії каналу «УНІАН» на одну юридичну особу. Раніше ліцензії каналу належали ТОВ «Гравіс».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Читайте також
08.12.2021 11:47
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
6 327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду