Данілов: Ми нищили агентуру та прибирали російські медіа з 2020 року

Данілов: Ми нищили агентуру та прибирали російські медіа з 2020 року

25 Лютого 2023
3823
25 Лютого 2023
16:50

Данілов: Ми нищили агентуру та прибирали російські медіа з 2020 року

3823
За словами секретаря РНБО, таким чином влада підготувала українське суспільство до війни.
Данілов: Ми нищили агентуру та прибирали російські медіа з 2020 року
Данілов: Ми нищили агентуру та прибирали російські медіа з 2020 року

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив під час марафону «Радіо Свобода» про підготовку українського суспільства до війни з Росією і нищення «російської агентури» та пропагандистів ще з 2020 року. 

«Починаючи з 2020 року, ми нищили тут російську агентуру і прибирали роль російських медіа, які називалися медіа, а насправді були пропагандою. Ми готували країну до війни. Я навіть знаю час, коли ми вважали, що ми зробили велику роботу… щоб наше суспільство було готове до війни. Воно було єдине. І коли настав час 24 лютого, я свідомий того, що відбувалося в кожному місті нашої країни», — зазначив Данілов.

Секретар РНБО також наголосив на тому, що війна почалася ще з захоплення російськими окупантами українського Криму, а «перші дзвіночки» щодо повномасштабного вторгнення РФ «почалися 30 жовтня 2021 року».

Він також розповів про «декілька сценаріїв» щодо початку великої війни.

«Після вторгнення ми отримали трофейну карту псковських десантників одної з частин, яка безпосередньо мала заходити по маршруту на цій мапі, і там були дати, коли видавали мапи. По цих мапах ми зрозуміли, що вона мала бути видана 20 числа. Там була дата "20.02". Такі мапи видаються за день до початку війни, до активних бойових дій. Ця було перекресленою. І потім була друга дата — 22 лютого», — зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, у лютому 2022 року РНБО України запровадила санкції проти телеканалу «Наш» екснардепа Євгена Мураєва. Санкції проти телеканалу Мураєва триватимуть п'ять років.

Ще в лютому 2021 році РНБО ввела санкції проти Тараса Козака та його (офіційно) телеканалів. «112», NewsOne та ZIK заборонено виробляти телепродукт наступні п’ять років. Детальніше про те, що відбувалося на цих телеканалах раніше, можна дізнатися в матеріалі Ярослава Зубченка «Чому закриття каналів Медведчука — це не наступ на свободу слова».

А також про те, як тричі за 2021 рік відбувалося закриття «112», NewsOne та ZIK, читайте за цим посиланням.

Фото: ОП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3823
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антибот
423 дн. тому
Rulan, всі порохоботські методички перечислив. А, ще про Оман забув))))
Rulan
424 дн. тому
Розказуй ці казки для zeбілів....пам'ятаємо і какаяразніца, і надапєрєстатьстрєлять, і какаявайнашашлікіжарітьбудєм, і розмінований чонгар, і вагнергейт, і здачу всього півдня України і вивід звідти військ, весь народ прекрасно бачив цю підготовку, і як вивозили всіх своїх родичів, а нам казочки плели....все ми прекрасно бачили.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду