Уряд затвердив нових заступників міністра оборони Олексія Резнікова

Уряд затвердив нових заступників міністра оборони Олексія Резнікова

21 Лютого 2023
1840
21 Лютого 2023
18:28

Уряд затвердив нових заступників міністра оборони Олексія Резнікова

1840
Віталій Дейнега виконуватиме обов'язки заступника міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, а Андрій Шевченко обійме посаду заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції.
Уряд затвердив нових заступників міністра оборони Олексія Резнікова
Уряд затвердив нових заступників міністра оборони Олексія Резнікова

Кабінет Міністрів України призначив волонтера та журналіста Віталія Дейнегу та колишнього журналіста і депутата Андрія Шевченка заступниками міністра оборони. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі.

За його словами, Віталій Дейнега відтепер став заступником міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, а Андрій Шевченко — заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції.

Як відомо, Андрій Шевченко працював у журналістиці з початку 1990-х років, зокрема був кореспондентом на каналі УТ-1, каналах «1+1» та «Інтер», Новому каналі, працював кореспондентом «Голосу Америки», а пізніше обіймав посаду шеф-редактора та ведучого новин на 5 каналі. У 2005 році Шевченко був віцепрезидентом Національної телекомпанії України. 

Пізніше у 2006-2014 роках він був народним депутатом Верховної Ради V, VI і VII скликань від Блоку Юлії Тимошенко та партії «Батьківщина». У 2007-2012 роках обіймав посаду першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. У вересні 2015 року указом президента Петра Порошенка Андрія Шевченка призначили послом України у Канаді, а в серпні 2021 року він був звільнений.

Андрій Шевченко також є сіпвзасновником Медіацентру «Україна», створеного на третьому тижні великої війни у Львові. Ініціатива допомагає іноземним і українським журналістам, які висвітлюють російську війну проти України. Згодом команда Медіацентру почала також працювати у Києві та Харкові.

Віталій Дейнега у 2014 році, після початку російської агресії на сході України, заснував фонд «Повернись живим» і очолював його до 2020 року. Деякий час він також був ведучим власного відео-блогу на 24 каналі. 

25 лютого 2022 року Дейнега став ініціатором та співзасновником медіапроєкту «Український свідок», завданням якого є документування подій війни та поширення створених фото і відео-матеріалів в Україні і за кордоном.

Нагадаємо, 14 лютого Олексій Резніков запропонував призначити Андрія Шевченка та Віталія Дейнегу заступниками міністра оборони. Окрім цього, він повідомив, що колишній перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак та заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Олег Гайдук мають залишитися у команді міністерства. Вони будуть залучені до роботи як радники міністра. 

Раніше 21 січня видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал Юрія Ніколова «Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя» про те, що Міністерство оборони закуповує продукти для військових за цінами, значно вищими, ніж у магазинах Києва.  

У відповідь Міністерство оборони спершу назвало публікацію «Дзеркала тижня» маніпуляцією. Олексій Резніков інформацію в матеріалі видання спершу назвав «інформаційною атакою» та запропонував нардепам створити тимчасову слідчу комісію щодо процесу закупівель у міністерстві. 

Утім, згодом Національне антикорупційне бюро заявило, що йому було відомо про ймовірні зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових ще до того, як цю тему порушило видання «Дзеркало тижня». 

На фоні звинувачень у зловживаннях при закупівлі харчів для військових подав у відставку заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, а також звільнили керівника департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Вже 1 лютого з джерел «УП» стало відомо, що Офіс генпрокурора повідомив про підозру у справі про закупівлі харчів для військових за завищеними цінами Шаповалову, Хмельницькому, а також колишньому заступнику держпідприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку. 

13 лютого заснували робочу групу зі створення антикорупційного дорадчого органу при Міноборони. До неї долучилися 13 громадських організацій. 

Фото: Міноборони/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1840
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду