Сейм Польщі визнав Росію державою-спонсором тероризму

Сейм Польщі визнав Росію державою-спонсором тероризму

15 Грудня 2022
1073
15 Грудня 2022
08:57

Сейм Польщі визнав Росію державою-спонсором тероризму

1073
Польські депутати зазначають, що РФ несе відповідальність за збиття рейсу MH17, а також за авіакатастрофу у Смоленську, в результаті якої загинув тодішній президент Польщі Лех Качинський.
Сейм Польщі визнав Росію державою-спонсором тероризму
Сейм Польщі визнав Росію державою-спонсором тероризму

Нижня палата парламенту Польщі 14 грудня визнала Росію державою, яка підтримує тероризм. Про це повідомляє пресслужба Сейму.

«Росія систематично порушує права людини, міжнародне право та Статут Організації Обʼєднаних Націй, а також низку інших зобовʼязань. Нападає на території інших країн, здійснює збройні напади, вчиняє воєнні злочини та геноцид і веде ворожі дії господарської діяльності, зокрема в сфері енергетики», — йдеться у резолюції польських парламентарів. 

У документі зазначають, що Росія несе безпосередню відповідальність за збиття рейсу MH17 у липні 2014 року, коли загинули 298 осіб. Так само Росія відповідальна за катастрофу літака ВПС Польщі у Смоленську в квітні 2010 року, в результаті якої загинули 96 людей, зокрема тодішній президент Польщі Лех Качинський.

«Звіряча і протиправна агресія Російської Федерації проти України триває. Російські військові здійснюють обстріли всієї території країни, в результаті яких загинули тисячі людей, зокрема багато дітей. Росія здійснює акти терору проти обʼєктів цивільної інфраструктури, масові розстріли та викрадення людей, сексуальне насильство та тортури, відриває дітей від сімей з метою їх русифікації та проводить масові депортації населення. Також РФ неодноразово порушувала Женевську конвенцію щодо поводження з військовополоненими», — нагадують депутати.

У Сеймі також додали, що РФ вчинила акт міжнародного піратства, збройно заблокувавши українські порти та паралізувавши морське сполучення на шляхах, що ведуть до них, без оголошення війни.

Польські депутати закликали Раду міністрів продовжувати та розширювати дії, спрямовані на запровадження подальших пакетів санкцій щодо Росії.

Раніше Сенат Польщі визнав владу Росії терористичним режимом. 

Нагадаємо, 23 листопада Європарламент підтримав резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму. Напередодні таке рішення ухвалила Парламентська асамблея НАТО і закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

Фото: Sejm Rzeczypospolitej Polskiej/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1073
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду