detector.media
10.01.2023 09:00
Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата
Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата
Департамент нацбезпеки Польщі: Діяльність Віктора Безеки є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та ЄС.

Польща заборонила в’їзд на територію країни громадянину Росії Віктору Безеці, який працює на прокремлівські медіа RT та Sputnik і «є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та країн ЄС».

Віктора Безеку в понеділок вніс до переліку небажаних осіб Департамент національної безпеки Польщі, повідомляє PAP.

У польському уряді пояснили, що Безека протягом багатьох років був причетний до поширення російської пропаганди, спрямованої проти інтересів Польщі та іміджу Польщі на міжнародній арені.

В уряді повідомили, що Безека професійно пов'язаний з телеканалом Russia Today та польськомовним інформаційним агентством Sputnik. «Ці "медіа" є типовими дезінформаційними структурами, які є тилом Кремля, підтримують його зовнішню політику та поширюють неправдиву картину дійсності серед громадян інших країн», – наголошують у департаменті нацбезпеки.

Російські пропагандистські ЗМІ, коментуючи рішення уряду Польщі, назвали Безеку «безпідставно звинуваченим журналістом», а його внесення до переліку небажаних осіб – черговим прикладом «переслідування російських журналістів».

1/3 Aparat #Rosja #propaganda komentuje decyzję ABW dot. uznania rosyjskiego propagandysty Wiktora Bezeki za osobę niepożądaną na terytorium RP.
W kreowanym zafałszowanym obrazie rzeczywistości W. Bezeka to "bezpodstawnie oskarżony dziennikarz". pic.twitter.com/5jYuAIh5zE

— Michał Marek (@mic_marek) January 9, 2023

PAP нагадує, що це не перший випадок, коли польська влада забороняє в'їзд до країни росіянам, які працюють у Польщі під прикриттям журналістів.

До прикладу, у березні 2021 року на вимогу департаменту нацбезпеки було до 2025 року продовжили заборону на в'їзд до Польщі та країн Шенгенської зони Леоніду Свиридову, «причетному до поширення кремлівської пропаганди».

У вересні 2022 року Польща за погодженням з країнами Балтії посилила правила в'їзду на свою територію громадян Росії. Прийняті рішення обмежують інші, окрім абсолютно необхідних, поїздки громадян РФ до Польщі.

«Російські журналісти, які працюють у Польщі, є групою, яка використовується для агресивної інформаційної діяльності Кремля проти Польщі, країн НАТО та Заходу. Польща незмінно залишається одним з головних об'єктів цієї діяльності», – підкреслюють в уряді країни.

Нещодавно урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин заявив, що Кремль посилив пропагандистські публікації про Польщу, яка нібито планує воювати проти сусідів.

Фото: Shutterstock

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY