У Харкові українізують театр імені Пушкіна

У Харкові українізують театр імені Пушкіна

23 Червня 2022
1148

У Харкові українізують театр імені Пушкіна

1148
Театр є комунальним закладом і зараз називається «Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна».
У Харкові українізують театр імені Пушкіна
У Харкові українізують театр імені Пушкіна

Харківська обласна рада вирішила перейменувати  російський театр імені Пушкіна змінить назву. Таке рішення прийняла на своєму засіданні комісія з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму

Театр є комунальним закладом. Пропозиція про перейменування надійшла від самих співробітників.

«У зв’язку з агресією Росії проти України, враховуючи політику Міністерства культури та інформаційної політики України з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації сучасної України, спрямованої на заміну радянського й російського спадку на український, очищення громадського простору від пропагандистських наративів, виникла необхідність перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна на Харківський академічний драматичний театр», -  йдеться у рішенні.

Якою буде нова назва театру поки що не відомо.

Нагадаємо, у червні з назви Одеського обласного академічного російського драматичного театру вилучили слово «російський». 28 лютого Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки  змінив назву й відтепер називатиметься Національним академічним драматичним театром імені Лесі Українки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1148
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду