Понад 60 вулиць і провулків перейменують в Ізмаїлі на Одещині

Понад 60 вулиць і провулків перейменують в Ізмаїлі на Одещині

29 Грудня 2022
1236
29 Грудня 2022
21:12

Понад 60 вулиць і провулків перейменують в Ізмаїлі на Одещині

1236
У місті змінять назви, які були пов'язані з російським чи радянським минулим.
Понад 60 вулиць і провулків перейменують в Ізмаїлі на Одещині
Понад 60 вулиць і провулків перейменують в Ізмаїлі на Одещині

Депутати Ізмаїльської міськради Одеської області на 40-й сесії ухвалили рішення про перейменування понад 60 вулиць та провулків міста, назви яких були пов'язані з імперським російським чи радянським минулим. Про це повідомили в оргвідділі мерії кореспонденту інформаційного агентства «Укрінформ».

«Керуючись статтею 26 Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, депутати підтримали проєкт перейменування 61 вулиці та провулка міста, з урахуванням підсумків громадського обговорення і з метою позбавлення від радянського минулого та зв’язків з країною-агресором, імперських та радянських ідеологем», — розповіли в мерії.

Згідно з цим рішенням, у місті буде вулиця Героїв Азовсталі, замість Краснодонської, та провулок Котляревського замість Апшеронського. Окрім того, вулицю Папаніна перейменують на вулицю Володимира Великого. Вулиця Глазунова відтепер носитиме назву Володимира Вернадського, Пржевальского — Семена Петлюри, Толбухіна — Захисників Зміїного, Чернова — Євгена Коновальця, а Юліуса Фучіка — Григорія Сковороди.

Також низка назв об’єктів міської топоніміки тепер відповідатимуть вимогам законодавства про державну мову та стандартам української мови. Управлінню житлово-комунального господарства за рахунок грошей, передбачених на благоустрій міста, вже доручили замінити таблички зі старими назвами.

Нагадаємо, раніше МКІП оприлюднило загальні рекомендації для органів місцевого самоврядування та громадських організацій щодо подолання наслідків русифікації та тоталітаризму в Україні. Повну версію рекомендацій Експертної ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму можна знайти за посиланням.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1236
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду