У Києві затримали священника УПЦ МП через антиукраїнське листування з росіянами (ФОТО)

У Києві затримали священника УПЦ МП через антиукраїнське листування з росіянами (ФОТО)

20 Грудня 2022
3170
20 Грудня 2022
15:47

У Києві затримали священника УПЦ МП через антиукраїнське листування з росіянами (ФОТО)

3170
У приватних діалогах священник називав українців «бендеровские рожи» і «вуйко з полонини», а Росію – «матушкою».
У Києві затримали священника УПЦ МП через антиукраїнське листування з росіянами (ФОТО)
У Києві затримали священника УПЦ МП через антиукраїнське листування з росіянами (ФОТО)

Прикордонники затримали на в'їзді до Києва священника УПЦ Московського патріархату, який підтримував контакти з росіянами. Про це повідомляє пресцентр Держприкордонслужби.

Священника затримали під час перевірки автобуса, який прямував до столиці з Харкова. Ієрей Харківської єпархії заявив прикордонникам, що їде до Києво-Печерської лаври. 

У телефоні священника виявили безліч російських номерів, листування з проросійським змістом та пропагандистські матеріали. Зокрема, у приватних діалогах служитель церкви зневажливо ставиться до українців, а Росію називає «матушкою».

Прикордонники опублікували декілька цитат з його листувань:

  • «…слыхал, что вы всей семьей выехали в матушку-Россию… Если это так, то, конечно, рад за вас!»;
  • «…не хочу ездить на эти собрания и смотреть на эти озлобленные бендеровские рожи»;
  • «…вуйко з полонини реплику дал, что когда начнут нас с колоколен сбрасывать, тогда мы угомонимся»;
  • «…вскоре бендеры нас всех тут съедят или сдадут куда надо».

Крім того, в одному з повідомлень священник пересилав пропагандистський текст про те, що «половина Європи та частина Азії отримали свою державність з рук саме цієї держави» – Росії, зокрема згадується Фінляндія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, навіть Румунія.

Прикордонники затримали священника та передали компетентним органам для ухвалення щодо нього правового рішення.

Нагадаємо, 9 грудня Служба безпеки України оголосила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП. За даними слідства, архієпископ поширював через соцмережі дописи, якими принижував національну честь та гідність українців і сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.

Останніми тижнями СБУ проводить обшуки на об’єктах УПЦ МП по всій Україні. Зокрема, на початку грудня у Харківській єпархії УПЦ МП виявили прокремлівську літературу, готівку і російські сухпайки. 16 підозрілих чоловіків працівники СБУ затримали на території Пустинно-Миколаївського скиту УПЦ МП в Чорнобильській зоні відчуження. 

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 представників церкви. Вони співпрацюють з окупаційною владою та виправдовують російську агресію.

Напередодні РНБО доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій.

Фото: ДПСУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3170
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
492 дн. тому
От його одновірці з іншого сектанату Зла зовсім інші. Бо взуття інше, ідейно правильне. Та і папірець отриманий в компанії Бариги і Наріка, в обмін на закордонні попівні засвідчує це.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду