Проти семи священників УПЦ МП запроваджено санкції РНБО

Проти семи священників УПЦ МП запроваджено санкції РНБО

12 Грудня 2022
1727
12 Грудня 2022
08:18

Проти семи священників УПЦ МП запроваджено санкції РНБО

1727
Частина з них переховуються у Росії, зокрема настоятель храму УПЦ МП у Лисичанську, що надавав ворогам дані про позиції Збройних сил та патріотів у Сєвєродонецьку.
Проти семи священників УПЦ МП запроваджено санкції РНБО
Проти семи священників УПЦ МП запроваджено санкції РНБО

Ще сім представників Української православної церкви Московського патріархату потрапили під санкції Ради національної безпеки та оборони України. Відповідний указ «Про рішення РНБОУ від 11 грудня 2022 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"» підписав президент Володимир Зеленський.

До санкційного списку увійшли:

  • митрополит Запорізької та Мелітопольської УПЦ Коваленко Андрій В'ячеславович;
  • митрополит Луганської та Алчевської УПЦ Поворознюк Василь Дмитрович;
  • настоятель Мелітопольського Свято-Савинського чоловічого монастиря УПЦ Прокопенко Олександр Олександрович;
  • настоятель Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ Херсона Федоров Олександр Володимирович;
  • митрополит Бориспільської і Броварської Української православної церкви Антоній, керуючий справами Української православної церкви, член Міжсоборної присутності РПЦ Паканич Іван Іванович;
  • митрополит Чернівецької та Буковинської УПЦ Мелетій, голова відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ Єгоренко Валентин Володимирович;
  • архієпископ Костянтинівський Паїсій, вікарій Горлівської єпархії УПЦ Шинкарьов Віктор Сергійович.

Нагадаємо, до попереднього переліку підсанкційних представників церкви увійшли десять священників УПЦ МП. Список був опублікований СБУ на початку грудня цього року. Служителі церкви, йдеться в рішенні РНБО, співпрацюють з окупаційною владою та виправдовують російську агресію.

В Україні розглядають законопроєкт щодо заборони в Україні церкви Московського патріархату. 9 грудня цей документ за номером 8221 на своєму засіданні рекомендував парламентський комітет гуманітарної політики. Як ідеться в пояснювальній записці законопроєкту, дії російської церкви «мають не релігійний, а політичний характер».

Тим часом Служба безпеки продовжує проводити обшуки в церквах Московського патріархату. На початку грудня у Харківській єпархії УПЦ МП виявили прокремлівську літературу, готівку і російські сухпайки. 16 підозрілих чоловіків працівники СБУ затримали на території Пустинно-Миколаївського скиту УПЦ МП в Чорнобильській зоні відчуження. Ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП оголосили про підозру за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду