СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

9 Грудня 2022
1023
9 Грудня 2022
12:37

СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

1023
Архієпископ поширював через соцмережі дописи, якими принижував національну честь та гідність українців.
СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП
СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

Служба безпеки України 9 грудня оголосила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

«Архієпископ поширював через соцмережі дописи, якими принижував національну честь та гідність українців. Своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті. Ректор використовував анонімний профіль у фейсбуку, а для підготовки своїх публікацій користувався наративами російських пропагандистів», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці обшукали місце проживання очільника закладу та семінарію. Виявили проросійську пропагандистську літературу.

Ректору повідомили про підозру за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

СБУ провели обшуки в Почаївській духовній семінарії та в Івано-Франківській єпархії 27 листопада. Слідчі виявили там велику кількість антиукраїнських матеріалів. У одному з підсобних приміщень знайшли шеврони та символіку «великого войска Донского». 

Останніми тижнями СБУ проводить обшуки на об’єктах УПЦ МП по всій Україні.

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 представників церкви. Вони співпрацюють з окупаційною владою та виправдовують російську агресію.

Напередодні РНБО доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1023
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду