Сергій Жадан отримав німецьку премію за підтримку демократичних цінностей

Сергій Жадан отримав німецьку премію за підтримку демократичних цінностей

15 Грудня 2022
1206
15 Грудня 2022
16:26

Сергій Жадан отримав німецьку премію за підтримку демократичних цінностей

1206
Schwarzkopf Europe Prize: Поезія та погляди Жадана символізують українське громадянське суспільство. Перед обличчям війни він уособлює надію для всієї Європи.
Сергій Жадан отримав німецьку премію за підтримку демократичних цінностей
Сергій Жадан отримав німецьку премію за підтримку демократичних цінностей

Сергій Жадан отримав Schwarzkopf Europe Prize за підтримку демократичних цінностей. Про це повідомляють на сайті фонду Schwarzkopf.

«Сергій Жадан не лише чудовий письменник та музикант, але й мужня людина. Жадан активно підтримав Помаранчеву революцію та Євромайдан, тому його поезія та погляди символізують активне українське громадянське суспільство. Перед обличчям війни він уособлює надію не лише для України, але й для всієї Європи», — йдеться у повідомленні на сайті премії.

Жадан на своїй фейсбук-сторінці подякував членам журі за підтримку України та увагу до української культури і наголосив, що сьогодні всі премії та нагороди для українських митців «вручаються всім українцям».

«Нам важливий кожен жест солідарності й кожне слово підтримки. Ми маємо вистояти в цьому протистоянні з агресором. Ми маємо захистити своє майбутнє, якого не буде без нашої культури», — написав він.

Schwarzkopf Europe Prize була заснована 2003 року. Премію присуджують молоді європейці, які є переможцями спеціальної програми Фонду Schwarzkopf та Представництва Європейської комісії у Німеччині.

Як вказано на сайті фонду, нагорода має на меті показати, що сьогодні теми та цінності, важливі для молоді та її майбутнього, представлені в суспільному житті та дискурсах. Премією вшановують відданість демократичним цінностям, таким як свобода слова, мирне співіснування, захист навколишнього середовища, боротьба з репресивними, недемократичними режимами, корупцією та зловживаннями.

Нагадаємо, цьогоріч письменника Сергія Жадана також відзначили премією імені Сержіу ді Меллу. У серпні письменник став лауреатом літературної премії імені Єжи Ґєдройца, яку йому вручили організатори Форуму діалогу та співпраці Польща-Литва та Форуму діалогу імені Єжи Ґєдройца в співпраці з інститутом De Republica.

Цього року Сергій Жадан також отримав Премію Свободи від фундації Франка Ширрмахера, став лауреатом німецької премії Ганни Арендт за політичне мислення та Премії миру від німецьких книговидавців. Крім цього, польське видання Gazeta Wyborcza назвало його Людиною року.

Нещодавно Сергій Жадан увійшов до трійки культурних діячів року від Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Фото: schwarzkopf-stiftung.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1206
Читайте також
14.08.2023 22:40
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 170
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду