Сергій Жадан здобув у Польщі премію імені Сержіу ді Меллу

Сергій Жадан здобув у Польщі премію імені Сержіу ді Меллу

20 Жовтня 2022
1640
20 Жовтня 2022
19:52

Сергій Жадан здобув у Польщі премію імені Сержіу ді Меллу

1640
Ці кошти він пообіцяв інвестувати в оборону Харкова.
Сергій Жадан здобув у Польщі премію імені Сержіу ді Меллу
Сергій Жадан здобув у Польщі премію імені Сержіу ді Меллу

Письменника Сергія Жадана відзначили премією імені Сержіу ді Меллу. Про це він повідомив у своєму дописі.

«Премія присвячена питанням прав людини. Гадаю, для України це сьогодні питання нагальні та життєво важливі – російські окупанти позбавили тисячі наших співвітчизників елементарних прав та свобод. Власне, ця війна і ведеться нами за наші права, зокрема – за право лишатися собою», – зазначив письменник.

Він подякував «польським друзям» за те, що продовжують підтримувати Україну. «Зрозуміло, що сьогодні всі премії, нагороди та відзнаки, які отримують українські митці, є передусім виявами поваги та підтримки всім українцям, які протистоять агресору. Тому спасибі всім, хто нині стоїть поруч із нами. Разом переможемо!», – йдеться у дописі Сергія Жадана.

Грошову складову премії (10 000 злотих, що становить майже 76 тисяч гривень) письменник хоче інвестувати в оборону Харкова, адже «вільний український Харків – це саме про права і свободи».

Нагадаємо, у серпні письменник став лауреатом літературної премії імені Єжи Гедройца, яку йому вручили організатори Форуму діалогу та співпраці Польща-Литва та Форуму діалогу імені Єжи Гедройца в співпраці з інститутом De Republica.

Цього року Сергій Жадан також отримав Премію Свободи від фундації Франка Ширрмахера, став лауреатом німецької премії Ганни Арендт за політичне мислення та Премії миру від німецьких книговидавців. Крім цього, польське видання Gazeta Wyborcza назвало його Людиною року.

Фото: Zhadan.shop та з фейсбук-сторінки Сергія Жадана

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1640
Читайте також
14.08.2023 22:40
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду