Міноборони: Арестович описує війну «простою мовою», але точну інформацію надають лише військові

Міноборони: Арестович описує війну «простою мовою», але точну інформацію надають лише військові

14 Грудня 2022
2410
14 Грудня 2022
20:57

Міноборони: Арестович описує війну «простою мовою», але точну інформацію надають лише військові

2410
Ганна Маляр: Дані Генштабу складно зрозуміти, не маючи спеціальної освіти, тому необхідно, щоб війну пояснювали простою мовою.
Міноборони: Арестович описує війну «простою мовою», але точну інформацію надають лише військові
Міноборони: Арестович описує війну «простою мовою», але точну інформацію надають лише військові

Радник Офісу президента Олексій Арестович описує ситуацію на фронті простою мовою, однак за точною інформацією щодо перебігу війни слід звертатися до офіційних джерел. Про це в ефірі національного телемарафону сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами урядовиці, необхідно, щоб війну пояснювали простою мовою, якою не говорять військові, адже за даними Генерального штабу Збройних сил України буває складно зрозуміти ситуацію на фронті, не маючи спеціальної освіти.

«Ми відступаємо чи наступаємо, рухаємося чи стоїмо? Це професійна мова військових, інакше вони говорити не вміють», — сказала Маляр.

Вона додала, що у Міноборони є мобілізований письменник, який перекладає зведення людською мовою.

«Пояснення потрібні. Але офіційна позиція може бути лише від уповноважених осіб. В Україні свобода слова і ми можемо пишатися, що зберігаємо її навіть під час такої гарячої війни», — сказала заступниця міністра.

З 1999-го по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній лідер партії «Сила і честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович почав коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про це на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

З 2020 року був позаштатним радником керівника Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. 17 січня 2022 року Арестович повідомив, що звільнився «через особисті причини».

Пізніше Арестович уточнив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах», коли до України повернувся п'ятий президент Петро Порошенко.

З 24 лютого фактично є воєнним спікером Офісу президента. За інформацією ОП, Арестович є позаштатним радником Офісу президента, хоча на початку роботи був радником безпосередньо очільника ОП Андрія Єрмака.

Читайте також: 

Фото: скриншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2410
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антибот
490 дн. тому
Олесь, от кому не вірю, так це ТОБІ
олесь
491 дн. тому
Арестович є агент ФСБ, московитський фашист, давній учень та соратник ідеолога московитського фашизму дугіна. На початку 2000 років він і корчинський кілька років прцювали пліч-опліч з дугіним розвиваючи ідеї московитського фашизму й "русскаго міра". Тому вірити йому не можна.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду