Подоляк: «Арестович лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик»

Подоляк: «Арестович лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик»

21 Вересня 2021
2329
21 Вересня 2021
09:30

Подоляк: «Арестович лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик»

2329
На його думку, Арестович часто йде на свідомі провокації та витягує на себе негатив, з яким потім працює.
Подоляк: «Арестович лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик»
Подоляк: «Арестович лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик»

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що його колега, позаштатний радник керівника ОПУ та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, «лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик». Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Главком».

«Олексій, перш за все, вкрай ефективно відпрацьовує тяжкий хліб в Тристоронній контактній групі. До його приходу російські пропагандисти абсолютно домінували в цих тематиках. Олексію ж вдалося нав’язати свій порядок денний і змусити опонентів суттєво нервувати», – вважає Подоляк.

На його думку, Арестович публічно проговорює теми, «які суспільство воліє роками замовчувати».

«Будь-яке мовчання – це ж неправильно. Бо якщо ми не можемо говорити про те, що дійсно болить, то хвороби тільки прогресують. Так, Олексій часто йде на свідомі провокації, витягує на себе негатив, а потім спокійно, виважено, тонко працює з цим.

Парадоксальну, напевно, річ скажу, але, вважаю, що саме Арестович лікує наше суспільство від традиційних медійних істерик, надаючи йому можливість проговорити непрості речі як в кабінеті психотерапевта. І це дуже непросто – брати на себе багато публічного хайпу, особисто конфліктувати з великою машинкою тих же «порохоботів».

Якщо справедливо оцінювати роботу Арестовича в середньостроковій перспективі – то це точно позитивний персонаж», – додав Михайло Подоляк.

Нещодавно Арестович запропонував перейменувати Україну в «Русь-Україну». Крім того, у мережі активно поширювали відео його інтерв'ю 2017 року, в якому він назвав АТО «курортом».

Раніше Арестович заявив, що має президентські амбіції

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

У жовтні 2020 року Арестович став спікером української делегації в ТКГ, також він став позаштатним радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони. 

16 березня 2021 року Арестович на прохання написати пост у соцмережі щодо засідань ТКГ українською мовою послав користувача «на х*й».

За словами Арестовича, це «була гідна відповідь людині на тій мові, яку вона розуміє». Пізніше, в інтерв'ю Радіо Свобода Арестович заявив, що певним чином шкодує, але не збирається вибачатися, тому що це було «за справу, це не за мову».

На фото: Олексій Арестович / slovoidilo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду