ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ

ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ

22 Червня 2022
2071
22 Червня 2022
12:14

ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ

2071
Джерело «Радіо Свобода» на Банковій: З іншого боку, відмазатись від його заяв часто буває важко, бо люди його сильно асоціюють з нами.
ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ
ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ

Позаштатного радника голови Офісу президента України Олексія Арестовича на Банковій сприймають як  «фрілансера», від якого наразі більше користі, ніж шкоди.

Про це «Радіо Свобода» повідомив впливовий співрозмовник у команді президента Володимира Зеленського.

Співрозмовник зауважив, що на відміну від Михайла Подоляка, який, як кажуть у команді Зеленського, в ОП «реально працює», Арестовича на Банковій сприймають як «такого собі фрілансера».

«Тому ми з нього менше і питаємо. З іншого боку, відмазатись від його заяв часто буває важко, бо люди його сильно асоціюють з нами. Але, якщо чесно, більшість заяв Арестовича корисні для нас. Чому? Ну, він провокує дискусії, і ми можемо простежити настрої у доволі політично стерильному під час війни суспільстві. Та й шкоди від цього особливо немає, бо всі суперечки навколо його заяв зазвичай закінчуються на рівні фейсбуку», – каже джерело.

Сам Арестович особливих проблем у своїх заявах теж не бачить, а обурення навколо них пояснює нарцисизмом суспільства.

«У мене питання до всіх тих людей, які жваво реагують на мої слова: а чому ви всі мої заяви проектуєте одразу на себе? Це ж –​крайній ступінь нарцисизму! Набагато більший, ніж у мене! Тільки я до свого нарцисизму ставлюсь іронічно, а ви до свого –​ занадто серйозно. То, можливо, це і треба було виявити, щоб показати суспільству деякі недопрацювання?» – зазначив він у коментарі «Радіо Свобода».

Чи не найбільшою користю від Арестовича у команді президента вважають його щоденні вечірні ефіри з правозахисником Марком Фейгіним. Кажуть: завдяки ним Україна може впливати на російське суспільство у потрібному руслі.

Сам Арестович теж називає ці ефіри своїм «потужним інструментом».

«Їх розбирають на цитати, їх продивляється щонайменше кілька мільйонів осіб з різних країн. І там я доношу проаналізовані повністю протягом дня тенденції, дані. Це дуже потужно працює», – вважає він.

Нагадаємо, що з 1999-го по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

З 2020 року був позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. 17 січня 2022 року Арестович повідомив, що звільнився «через особисті причини».

Пізніше Арестович уточнив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах», коли до України повернувся п'ятий президент Петро Порошенко.

З 24 лютого фактично є воєнним спікером Офісу президента.

Фото: Олексій Арестович/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2071
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
674 дн. тому
Звичайно, війна це якраз той час коли суспільству і народу нема чим зайнятися, крім як сперечатися і дискутувати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду