Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину

Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину

1 Грудня 2022
823
1 Грудня 2022
13:08

Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину

823
Міністр вважає таке рішення справедливим, поки Росія грабує українські музеї і використовує культуру як зброю.
Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину
Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував накласти арешт на культурну спадщину Росії в країнах Європи.

Про це він заявив на пресконференції за результатами засідання Ради Міністрів освіти, молоді, культури та спорту Європейського Союзу. 

«Оскільки росіяни грабують українські музеї, принаймні в Європі можна накласти арешт на російські культурні центри, культурну спадщину, яка представлена на європейських виставках. Я вважаю це справедливим», – сказав Олександр Ткаченко.

Крім того, він вкотре від імені України закликав до тотального бойкоту російської культури, яку Росія використовує як зброю.

«Російська культура — це частина російської військово-тоталітарної машини, й саме носії "великої російської культури" вбивають, ґвалтують, грабують українських мирних жителів», – сказав міністр.

Крім того, на засіданні Ради Міністрів Євросоюзу міністр Ткаченко запропонував країнам ЄС перерозподіляти 1% з національних бюджетів на культуру та медіа  щорічно протягом 2023-2026 років для підтримки української культури та медіа.

Раніше Ткаченко закликав світову спільноту відмовитись від російської культури та її виконавців. За його словами, російська культура – це частина російської державної військово-тоталітарної машини, а люди, які ґвалтують і вбивають українських дітей та мирних жителів, спалюють українські книжки на окупованих територіях – виховані російською культурою.

При цьому міністр заявив, що не закликає ізолювати тих російських митців, які засуджують війну, однак не вважає можливою будь-яку співпрацю з ними.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду