detector.media
01.12.2022 13:08
Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину
Ткаченко закликав ЄС накласти арешт на російську культурну спадщину
Міністр вважає таке рішення справедливим, поки Росія грабує українські музеї і використовує культуру як зброю.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував накласти арешт на культурну спадщину Росії в країнах Європи.

Про це він заявив на пресконференції за результатами засідання Ради Міністрів освіти, молоді, культури та спорту Європейського Союзу. 

«Оскільки росіяни грабують українські музеї, принаймні в Європі можна накласти арешт на російські культурні центри, культурну спадщину, яка представлена на європейських виставках. Я вважаю це справедливим», – сказав Олександр Ткаченко.

Крім того, він вкотре від імені України закликав до тотального бойкоту російської культури, яку Росія використовує як зброю.

«Російська культура — це частина російської військово-тоталітарної машини, й саме носії "великої російської культури" вбивають, ґвалтують, грабують українських мирних жителів», – сказав міністр.

Крім того, на засіданні Ради Міністрів Євросоюзу міністр Ткаченко запропонував країнам ЄС перерозподіляти 1% з національних бюджетів на культуру та медіа  щорічно протягом 2023-2026 років для підтримки української культури та медіа.

Раніше Ткаченко закликав світову спільноту відмовитись від російської культури та її виконавців. За його словами, російська культура – це частина російської державної військово-тоталітарної машини, а люди, які ґвалтують і вбивають українських дітей та мирних жителів, спалюють українські книжки на окупованих територіях – виховані російською культурою.

При цьому міністр заявив, що не закликає ізолювати тих російських митців, які засуджують війну, однак не вважає можливою будь-яку співпрацю з ними.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY