Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки

Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки

7 Листопада 2022
1354
7 Листопада 2022
13:39

Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки

1354
Хочуть спільно відстоювати права та впроваджувати свої ідеї.
Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки
Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки

В Україні сценаристи об'єднуються в профспілку, яка захищатиме їхні права та допомагатиме державі. Членкиня Гільдії сценаристів Світлана Усенко детальніше розповіла про мету й процес створення профспілки.

«Насамперед новостворена профспілка — Гільдія сценаристів України — має на меті захистити права самих сценаристів. Оскільки до цього часу кожен із нас працював сам по собі, ми не мали спільної платформи для обговорення наших потреб та нагальних проблем. Тепер маємо. Змінюється країна, мають змінитися та удосконалитися правила гри в кіноіндустрії в цілому. І сценаристи хочуть бути почутими під час формування загальнонаціональної ідеї новітнього українського кінематографа. Сьогодні наша професія, як і вся кіноспільнота країни, переживає нелегкі часи. Але війна скінчиться, кіноіндустрія запрацює, і саме від нас залежить, наскільки якісним контентом наповняться в майбутньому наші кінотеатри, які серіали показуватимуть наші телеканали, і що ми розказуватимемо про пережите всьому світу», — сказала «Детектору медіа» Світлана Усенко.

За її словами, в ініціаторів створення Гільдії сценаристів є потреба об'єднати зусилля для впровадження своїх ідей у кінематографі та, ширше, у ставленні до професії. 

«Усе починається саме з історії, яку пише передусім сценарист. І вже потім до цієї роботи долучаються продюсер, режисер, оператор. Тому, розуміючи важливість своєї роботи, ми й вирішили об‘єднати свої таланти, ідеї та зусилля. Наразі ми провели установчу конференцію, на якій затвердили статут Гільдії сценаристів України. Обрали президента. Ним став сценарист Андрій Бабік. Створені робочі комісії, йде робота над створенням сайту. Сьогодні наша профспілка проходить державну реєстрацію. Сподіваємось, що ми швидко пройдемо цей етап, і почнемо активну роботу в сфері культурного фронту країни», — зазначила Усенко.

Нагадаємо, про створення профспілки сценаристів у ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» повідомив один з ініціаторів Андрій Бабік.

Фото: Nick Morrison з Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1354
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду