detector.media
07.11.2022 13:39
Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки
Членкиня Гільдії сценаристів України розповіла про мету нової профспілки
Хочуть спільно відстоювати права та впроваджувати свої ідеї.

В Україні сценаристи об'єднуються в профспілку, яка захищатиме їхні права та допомагатиме державі. Членкиня Гільдії сценаристів Світлана Усенко детальніше розповіла про мету й процес створення профспілки.

«Насамперед новостворена профспілка — Гільдія сценаристів України — має на меті захистити права самих сценаристів. Оскільки до цього часу кожен із нас працював сам по собі, ми не мали спільної платформи для обговорення наших потреб та нагальних проблем. Тепер маємо. Змінюється країна, мають змінитися та удосконалитися правила гри в кіноіндустрії в цілому. І сценаристи хочуть бути почутими під час формування загальнонаціональної ідеї новітнього українського кінематографа. Сьогодні наша професія, як і вся кіноспільнота країни, переживає нелегкі часи. Але війна скінчиться, кіноіндустрія запрацює, і саме від нас залежить, наскільки якісним контентом наповняться в майбутньому наші кінотеатри, які серіали показуватимуть наші телеканали, і що ми розказуватимемо про пережите всьому світу», — сказала «Детектору медіа» Світлана Усенко.

За її словами, в ініціаторів створення Гільдії сценаристів є потреба об'єднати зусилля для впровадження своїх ідей у кінематографі та, ширше, у ставленні до професії. 

«Усе починається саме з історії, яку пише передусім сценарист. І вже потім до цієї роботи долучаються продюсер, режисер, оператор. Тому, розуміючи важливість своєї роботи, ми й вирішили об‘єднати свої таланти, ідеї та зусилля. Наразі ми провели установчу конференцію, на якій затвердили статут Гільдії сценаристів України. Обрали президента. Ним став сценарист Андрій Бабік. Створені робочі комісії, йде робота над створенням сайту. Сьогодні наша профспілка проходить державну реєстрацію. Сподіваємось, що ми швидко пройдемо цей етап, і почнемо активну роботу в сфері культурного фронту країни», — зазначила Усенко.

Нагадаємо, про створення профспілки сценаристів у ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» повідомив один з ініціаторів Андрій Бабік.

Фото: Nick Morrison з Unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY