У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі

У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі

27 Жовтня 2022
2223
27 Жовтня 2022
20:30

У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі

2223
Тим часом, з'ясувалися нові обставини загибелі актора Павла Лі.
У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі
У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі

Київрада на засіданні 27 жовтня перейменувала понад 40 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Серед нових назв – імена Максима Левіна і провулок Павла Лі.  Ім’я Максима Левіна носитиме колишня вулиця Багратіона. А провулок Московський перейменуют на провулок Павла Лі.

Відомий військовий фотограф-документаліст Макс Левін висвітлював велику війну від початку російського вторгнення в Україну. Він співпрацював з сайтом LB.ua та інформаційною агенцією Reuters, його роботи публікували міжнародні медіа.  Макс Левін зник 13 березня на Київщині. Його тіло і тіло його друга та військового Олексія Чернишова знайшли 1 квітня в лісі біля Гути-Межигірської, на північ від Києва. Як встановили журналісти, фотографа розстріляли російські військові. 

Актору Павлу Лі було 33 роки. Фото зі зйомок фільму Ахтема Саїтаблаєва.

Український актор Павло Лі загинув 6 березня. За уточненими даними журналістів «24 кіно», актора розстріляли російські військові. Він не був військовим, а долучився до групи волонтерів в Ірпені.

6 березня Павло Лі з друзями-волонтерами Іриною Мигитко і Тарасом Мельником поїхали до своїх домівок в Ірпені, не знаючи, що частину міста вже окуповано росіянами. Вони зустріли трьох мешканців міста, які попросили відвезти їх до Романівського мосту. Коли волонтери поверталися, після повороту з вулиці Університетської на вулицю Пушкінську їх обстріляли зі стрілецької зброї. Російські військові, підбігли до автомобіля, що врізався в дерево та, погрожуючи автоматами, наказали пораненим Ірині й Тарасові йти геть. Залитий кров’ю Павло залишився на місці трагедії. Його тіло знайшли за кілька днів.

Світлина автомобіля волонтерів, у якій загинув Павло Лі – «24 кіно»

Фото Макса Левіна – з сайту hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2223
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду