detector.media
27.10.2022 20:30
У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі
У Києві з’являться вулиця імені Максима Левіна і провулок Павла Лі
Тим часом, з'ясувалися нові обставини загибелі актора Павла Лі.

Київрада на засіданні 27 жовтня перейменувала понад 40 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Серед нових назв – імена Максима Левіна і провулок Павла Лі.  Ім’я Максима Левіна носитиме колишня вулиця Багратіона. А провулок Московський перейменуют на провулок Павла Лі.

Відомий військовий фотограф-документаліст Макс Левін висвітлював велику війну від початку російського вторгнення в Україну. Він співпрацював з сайтом LB.ua та інформаційною агенцією Reuters, його роботи публікували міжнародні медіа.  Макс Левін зник 13 березня на Київщині. Його тіло і тіло його друга та військового Олексія Чернишова знайшли 1 квітня в лісі біля Гути-Межигірської, на північ від Києва. Як встановили журналісти, фотографа розстріляли російські військові. 

Актору Павлу Лі було 33 роки. Фото зі зйомок фільму Ахтема Саїтаблаєва.

Український актор Павло Лі загинув 6 березня. За уточненими даними журналістів «24 кіно», актора розстріляли російські військові. Він не був військовим, а долучився до групи волонтерів в Ірпені.

6 березня Павло Лі з друзями-волонтерами Іриною Мигитко і Тарасом Мельником поїхали до своїх домівок в Ірпені, не знаючи, що частину міста вже окуповано росіянами. Вони зустріли трьох мешканців міста, які попросили відвезти їх до Романівського мосту. Коли волонтери поверталися, після повороту з вулиці Університетської на вулицю Пушкінську їх обстріляли зі стрілецької зброї. Російські військові, підбігли до автомобіля, що врізався в дерево та, погрожуючи автоматами, наказали пораненим Ірині й Тарасові йти геть. Залитий кров’ю Павло залишився на місці трагедії. Його тіло знайшли за кілька днів.

Світлина автомобіля волонтерів, у якій загинув Павло Лі – «24 кіно»

Фото Макса Левіна – з сайту hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY