У Києві представили книгу-фотоальбом «Іловайськ» з роботами Макса Левіна

У Києві представили книгу-фотоальбом «Іловайськ» з роботами Макса Левіна

13 Січня 2023
1178

У Києві представили книгу-фотоальбом «Іловайськ» з роботами Макса Левіна

1178
Книга присвячена подіям Іловайської операції 2014 року. Макс Левін був головним ідейним творцем цього видання.
У Києві представили книгу-фотоальбом «Іловайськ» з роботами Макса Левіна
У Києві представили книгу-фотоальбом «Іловайськ» з роботами Макса Левіна

11 січня у Києві презентували книгу-фотоальбом «Іловайськ», присвячену подіям Іловайської операції 2014 року. У виданні зібрані роботи фотографів Максима Левіна, Олександра Глядєлова, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики. 

На опублікованих у книзі фотографіях зафіксовані епізоди першого штурму Іловайська 10 серпня, висування батальйону «Донбас» до села Осикове 14 серпня, бойові дії та обставини перебування українських сил в Іловайську 17–29 серпня (зачищення села Грабське, вхід до Іловайська, бої в місті, спроба прориву з оточення).

За словами заступника міністра культури Тараса Шевченка, Макс Левін був головним ідейним творцем книги. Роботу над нею розпочали понад рік тому, утім спершу повномасштабне вторгнення, а згодом трагічна загибель Левіна внесли зміни в реалізацію проєкту.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ця книга є даниною пам'яті Макса Левіна. Урядовець підкреслив, що презентація книги про Іловайськ – нагадування про те, що ця війна розпочалася ще у 2014-му і триває вже понад вісім років. «Тому ця книга – і пам'ять, і присвята Максу Левіну та його колегам», – резумював міністр.

Ткаченко нагадав, що «Репортери без кордонів» розпочали своє розслідування обставин загибелі Макса Левіна, і виразив сподівання, що суспільство все ж дізнається, що насправді відбулося. За його словами, наразі відомо про понад 40 випадків загибелі медійників на цій війні. «"Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", – говорив Макс Левін. Роль журналістів, медійників, фотокореспондентів, документалістів у цій війні – неоціненна. І я сподіваюсь, що сьогодні це розуміють усі», – сказав міністр.

На презентації книги була присутня мама Макса Левіна Валентина.

Нагадаємо, фотожурналіст Макс Левін – один із найвідоміших документалістів української війни ще з 2014 року. 1 квітня його знайшли вбитим у селі Гута-Межигірська Київської області. Йому було 40 років.

Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив його орденом «За мужність». У жовтні одну з вулиць Києва перейменували на честь Макса Левіна.

«Репортери без кордонів» випустили власне розслідування загибелі Макса Левіна. Організація надала докази, що журналіста стратили росіяни.

Фото Максима Левіна публікували такі видання, як The Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, Радіо Свобода (RFE/RL). Більшість його документальних проєктів пов'язані з війною в Україні. 

Після загибелі Левіна виставку його робіт представляли в парламенті Латвії, в артцентрі Alte Münze у Берліні, в Національному історичному музеї Албанії тощо.

Фото: МКІП

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1178
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду