Олександр Роднянський після війни планує повернутися до України

Олександр Роднянський після війни планує повернутися до України

2 Травня 2022
1700
2 Травня 2022
19:31

Олександр Роднянський після війни планує повернутися до України

1700
Продюсер розглядає можливість зйомок фільму та тему війни. Хоче поїздити країною після того, як припиняться бойові дії.
Олександр Роднянський після війни планує повернутися до України
Олександр Роднянський після війни планує повернутися до України

Продюсер та колишній власник каналу «1+1» Олександр Роднянський після закінчення війни хоче повернутися до України та поїздити країною. Про це він розповів в інтерв’ю каналу «Настоящее время».

«Я нічого, крім кіно, робити не вмію. Я, звісно, знову приїду, я і зараз продовжуватиму їздити додому до Києва. Але я, звичайно ж, повернуся додому, хочу поїздити країною, подивитися в той момент, коли зупиниться війна, внутрішньо для себе побачити цю картинку скрізь: і на сході України, і на півдні, і в центрі – скрізь, де йшла війна. Я хочу подивитися. Я хочу залишити собі ось цей зріз на момент завершення війни», — сказав Олександр Роднянський.

Також кінопродюсер розглядає можливість зняти фільм про цю війну: «У мене є якась така внутрішня потреба, яка постійно зростає, для здійснення якої потрібно буде завершити війну».

Олександр Роднянський почав думати про зйомки фільму, присвяченого Україні, після того, як стало відомо про влаштовану росіянами бійню у Бучі, де він зростав.

Як розповів продюсер в інтерв’ю, він вражений звірствами росіян. А також тим, що у родинах загарбників не соромляться замовляти для мародерства блендери чи вудки, або навіть обговорюють зґвалтування. «Що сталося з цими людьми, якщо вони всерйоз – жінки та чоловіки – обговорюють війну, вбивства, мародерство. І це відбувається зараз, у 2022 році, у Росії. Ось це, мені здається, фільм, який у мене не виходить із голови, – про цих людей», – каже Олександр Роднянський.

Раніше продюсер засудив російську культуру. Цю заяву він опублікував на своїй сторінці в інстраграмі:

«Не хочу більше ні з ким сперечатися. Переконувати, що не всі росіяни підтримують війну. Що є інші. Світлі. Культурні. Це було можливо до того, що трапилося у Бучі та в інших українських містах та селах. До того, як було виявлено тіла сотень закатованих, зґвалтованих, убитих українців. У багатьох із розстріляних пострілами в потилицю людей були за спиною зв'язані руки. Білими стрічками, які російська армія вимагала від українців носити на одязі як знак їхньої етнічної приналежності. Побачивши ці кадри, я втратив мову. І право говорити про "російську культуру". Як і всі люди, що мають до неї хоч якийсь стосунок».

Нагадаємо, цього року Олександр Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є.

Тим часом міністр оборони Росії Сергій Шойгу попросив російське Міністерство культури «опрацювати питання про виключення В.О.Зеленського та О.Є.Роднянського з культурного порядку денного Російської Федерації».

Фото: 1+1

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду