Voices of Freedom: У США вийшла антологія сучасної української літератури

Voices of Freedom: У США вийшла антологія сучасної української літератури

29 Листопада 2022
1316
29 Листопада 2022
10:34

Voices of Freedom: У США вийшла антологія сучасної української літератури

1316
До антології увійшли твори 27 українських письменників і письменниць останніх 50 років.
Voices of Freedom: У США вийшла антологія сучасної української літератури
Voices of Freedom: У США вийшла антологія сучасної української літератури

У США вийшла друком антологія сучасних українських письменників Voices of Freedom: Contemporary Writing from Ukraine.

Проєкт став результатом партнерства українського журналу Craft Magazine з американським видавництвом 8th & Atlas Publishing.

До антології увійшли вірші, оповідання та есеї 27 сучасних українських письменників і письменниць останніх 50 років, кожен з яких репрезентує своє покоління. У збірці представлені твори Ігоря Калинця, Івана Малковича, Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Іздрика, Івана Андрусяка, Галини Крук, Ії Ківи, Олени Стяжкіної, Олени Герасим’юк, Світлани Поваляєвої та інших.

«Люди всього цивілізованого світу захоплені боротьбою та мужністю України. І це тому, що ми ведемо боротьбу за фундаментальну та найважливішу цінність, яка особливо резонує з американцями й з усіма, хто живе в демократичному суспільстві, — свободу. Через поезію, коротку прозу та есеї ця збірка демонструє, що прагнення до свободи та боротьба за її досягнення є темою, яка пронизує покоління українських письменників і є центральною для українського суспільства», — зазначають засновниці Craft Magazine і редакторки антології Катерина Казімірова і Дарина Анастасьєва.

Книга доступна у паперовій і електронній версії на всіх майданчиках по всьому світу.

«8th & Atlas Publishing вирішило долучитися до створення цієї антології з кількох причин, а саме через важливість документування наслідків несправедливої війни та надання майданчика для творів талановитих українських авторів, які описали свій життєвий досвід і виразили літературну майстерність через розважливу та потужну оповідь», — коментує Крістіна Де Паріс, засновниця і редакторка 8th & Atlas Publishing.

Переклади текстів антології здійснили 28 літературних перекладачів, серед яких Джон Геннессі, Остап Кінь, Амелія Ґлейзер, Борис Дралюк, Олена Дженінґз, Сібелан Форрестер та інші.

Першими читачами та рецензентами книги стали американські письменники Ентоні Марра, Ілля Камінський, Аскольд Мельничук, британський письменник і журналіст Тім Джуда та авторка New York Times бестселлера «Lessons From The Edge: A Memoir», посолка США в Україні (2016—2019) Марі Йованович.

«Ця чудова антологія українських письменників захоплює нас талановитими творами у різних жанрах і розповідає про те, що означає бути українцем на передовій свободи. Ця багата колекція допоможе кожному американцю краще зрозуміти Україну: людей, культуру та країну». – написала у своїй рецензії Марі Йованович.

Кошти, отримані від продажу цієї колекції, будуть спрямовані на підтримку культурної спільноти та гуманітарних заходів в Україні, а саме Razom for Ukraine та Медичного батальйона Госпітальєри.

Нагадаємо, під час окупації Ізюма росіяни вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка. 28 листопада дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза, його тіло знайшли в одному з масових поховань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1316
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду