Держмистецтв оголосило два літературних конкурси

Держмистецтв оголосило два літературних конкурси

1 Листопада 2022
779
1 Листопада 2022
14:46

Держмистецтв оголосило два літературних конкурси

779
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголошує конкурс на здобуття премії імені Олеся Гончара та конкурс на здобуття премії імені М.В. Гоголя 2022 року.
Держмистецтв оголосило два літературних конкурси
Держмистецтв оголосило два літературних конкурси

Премія імені Олеся Гончара присуджується щорічно до дня народження Олеся Гончара — 3 квітня, громадянам України на конкурсних засадах за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України.

Премія імені М.В. Гоголя присуджується щорічно до дня народження Миколи Гоголя — 1 квітня, громадянам України на конкурсних засадах за найкращі літературно-мистецькі твори, що наслідують традиції творчості М.В. Гоголя, збагачені концептами історичної романістики, містицизму та сатири, та утверджують національну самоідентифікацію.

«На здобуття обох премій висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висування», — ідеться в повідомленні.

Інформацію щодо кандидатів необхідно подавати за адресою: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.

Грошова винагорода — 20 тис. грн.

Кінцевий термін прийому документів — 1 лютого 2023 року.

Нагадаємо, що український письменник, поет та перекладач Юрій Андрухович став лауреатом Премії імені Генріха Гейне 2022 року від німецького міста Дюссельдорф. Про це йдеться на сайті міста. А цьогорічною премією Німецької книготорговельної асоціації, котру присуджують з 1950 року, відзначили українського письменника, перекладача і музиканта Сергія Жадана.

Також «Детектор медіа» повідомляв, що головна редакторка «Української правди» переказала міжнародну премію на благодійність, а Держмистецтв оприлюднило імена цьогорічних претендентів на премію, що присуджується за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
779
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду