У Каннах презентують добірку українських фільмів на етапі виробництва

У Каннах презентують добірку українських фільмів на етапі виробництва

19 Квітня 2022
1239
19 Квітня 2022
18:38

У Каннах презентують добірку українських фільмів на етапі виробництва

1239
Організаторами події виступають Docudays UA спільно з Українським інститутом.
У Каннах презентують добірку українських фільмів на етапі виробництва
У Каннах презентують добірку українських фільмів на етапі виробництва

21 травня на Marché du Film у межах секції Cannes Docs Україна представить чотири кінопроєкти на етапі виробництва. Про це повідомляється на сайті кінофестивалю Docudays UA.

Також разом із Tallinn Black Nights, Festival Marché du Film будуть представлені презентаційні матеріали ігрових кінопроектів. Це «Камінь. Ножниці. Граната» режисерки Ірини Цілик, «Коли нам було 15» режисерки Анни Бурячкової, «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка, «Я, Ніна» режисерки Марисі Нікітюк.

Також 21 травня Goes To Cannes представить проєкти у виробництві: «Редакція» режисера Романа Бондарчука, «Дім за склом» Тараса Дроня, «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Демони» Наталки Ворожбит та «Свято Хризантем» Семена Мозгового.

У межах спеціальної презентації Ukrainian Producers under the Spotlight Український інститут вдруге представить шість українських продюсерів та продюсерок Зокрема на заході будуть присутні: Дар’я Бассель (Moon Man), Ольга Бесхмельниціна (ESSE Production House), Денис Іванов (Arthouse Traffic), Наталія Лібет (Digital Religion), Сашко Чубко (Pronto Film), Володимир Яценко (ForeFilms).

Цьогоріч у рамках Marché du Film спеціальна професійна програма від Cannes Docs буде присвячена Україні.  Тут також пройде індустрійна програма Producers Network, яка щорічно збирає понад 500 кінопрофесіоналів з усього світу для участі в закритих зустрічах та спеціальних фахових подіях. Український інститут представить шість українських продюсерів та продюсерок у межах спеціальної презентації Ukrainian Producers under the Spotlight. Зокрема на заході будуть присутні: Дар’я Бассель (Moon Man), Ольга Бесхмельниціна (ESSE Production House), Денис Іванов (Arthouse Traffic), Наталія Лібет (Digital Religion), Сашко Чубко (Pronto Film), Володимир Яценко (ForeFilms). 

Нагадаємо, Каннський кінофестиваль відкривається 17 травня.

Український фільм цього року потрапив до конкурсної програми «Особливий погляд», учасниками якої є стрічки, що мають вплив на кіномистецтво. Це кінокартина «Бачення метелика» («Спас), кінорежисером якої є Максим Наконечний.

Стрічку «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у рамках «Двотижневика режисерів» – незалежної секції, яка проходить паралельно Каннському кінофестивалю. 

Фото з сайту Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1239
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду