Kharkiv MeetDocs 2022 оголосив учасників національної конкурсної програми

Kharkiv MeetDocs 2022 оголосив учасників національної конкурсної програми

12 Вересня 2022
932
12 Вересня 2022
13:42

Kharkiv MeetDocs 2022 оголосив учасників національної конкурсної програми

932
Фестиваль проходитиме з 1 по 6 жовтня у Києві.
Kharkiv MeetDocs 2022 оголосив учасників національної конкурсної програми
Kharkiv MeetDocs 2022 оголосив учасників національної конкурсної програми

Міжнародний фестиваль документального та художнього кіно Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival оголосив учасників національної конкурсної програми. Фестиваль триватиме з 1 по 6 жовтня у Києві. Покази наживо відбудуться у кінотеатрі «Жовтень», онлайн-програма – на сервісі Megogo, а пітчинги – на платформі Pitch the Doc.

Стрічка розповідає про дітей, які бачать війну не по телевізору, і про дитинство, яке триває попри війну. Світова прем'єра фільму відбулася на 72-му Берлінському кінофестивалі. Також «Терикони» отримали приз FIPRESSI на фестивалі goEast Film Festival у Вісбадені.

  • «Плай», реж. Єва Джишиашвілі

Це історія про людей, які зберегли більше, ніж втратили під натиском нашого неоднозначного сьогодення, що сплутало всі земні і небесні закони. Стрічка перемогла в національному конкурсі Docudays UA.

Стрічка увійшла до основної програми Sheffield DocFest та Docudays UA.

Саме тоді, коли весь світ зупинився через пандемію коронавірусу, жителі гірського села Колочава на Закарпатті живуть звичним життям. Тільки працівниці сільської станції швидкої допомоги знають, що відбувається насправді…

  • «Щоденники нареченої Христа», реж. Марта Смеречинська

Режисерка дивиться в очі своїм страхам й занурюється в реальність своєї сестри Насті, греко-католицької черниці, в монастирі Наречених Христа в Західній Україні, щоб заново пізнати світ, у якому вони обидві зростали. Фільм відібрали до програми кінофестивалю у Сараєво.

  • «Привоз», реж. Єва Нейман

Фільм документує життя одного з найстарших і найбільших базарів Європи. Пристрасті по обидва боки прилавків, сни вантажників, таємні мрії продавчинь риби; роздумами про світобудову і сенс життя ділиться базарна охорона й очільник барахолки. «Привоз» увійшов до програм Sheffield DocFest та doclisboa.

  • «Назовні», реж. Ольга Журба

Стрічка розповідає про сім років життя підлітка Роми – випускника центру реабілітації для дітей, позбавлених батьківського піклування, який повертається в рідне провінційне місто. Він не має житла та підтримки й у перший день повноліття фактично залишається на вулиці. Старший брат, який нещодавно вийшов із в’язниці, бере його під своє крило. Світова прем’єра відбулась на канадському кінофестивалі Hot Docs.

  • «Не бачити/не грішити», реж. Анна Єресько

Рік тому Славік – артистичний, трохи наївний харківський кераміст, здійснив подорож по всій Україні, щоб зібрати 25 гіпсових форм різних частин тіла 25 українських дівчат. Потім він об’єднав усі деталі у цілісну керамічну скульптуру «Єдина Україна» на честь 30-річчя незалежності. Але Славік вірянин, і церква, яку він відвідував з дитинства, не схвалює його мистецтво, адже він часто робить зліпки жіночих інтимних частин тіла. Так Славік розпочав власне дослідження про тонку грань між мистецтвом і гріхом.

  • «Освітяни. Канікули в окупації», реж. Костянтин Кляцкін

Під час повномасштабного вторгнення в Україну російські війська понад місяць тримали в окупації передмістя столиці. Цей фільм присвячений освітянам Київщини, які навіть під обстрілами, ворожим контролем, постійною загрозою життю не впали у відчай. 

Це історія про те, як із початком повномасштабної війни змінилось життя попспівачки, відеоінженера, історика, реставраторки, полярника та пенсіонерки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
932
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду