Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну

Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну

7 Липня 2022
1154

Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну

1154
Фестиваль документального та художнього кіно оновив візуальний стиль і незабаром оголосить про старт подачі заявок.
Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну
Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну

Організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs оголосили, що захід відбудеться попри війну, розпочату Росією в Україні.

Так, фестиваль документального та художнього кіно запланований на 1-6 жовтня, він відкриється в Києві та відбуватиметься в гібридному форматі.

Цьогоріч Kharkiv MeetDocs пройде вже вшосте, він оновив візуальний стиль і незабаром оголосить про старт подачі заявок. Тепер у нього два акцентних кольори – синій і жовтий, символи свободи, незалежності та віри українців у перемогу. До того ж MeetDocs обрав своїм символом пам’ятник Тарасу Шевченку в Харкові, укріплений мішками із піском.

«Ми вирішили, попри всі обставини, провести фестиваль і цього року. Не можна згортати діяльність, коли українська культура навпаки потребує якнайширшої присутності у світі.

Сьогодні документалістика стає основним напрямком українського кінематографа, і це зрозуміло. Митці прагнуть відрефлексувати події навколо та зафіксувати історичний момент, розповідаючи українцям і світу невигадані історії нашої боротьби за існування.

І ми як фестиваль документального кіно просто не могли стояти осторонь. Задля безпеки цьогоріч ми відкриємо подію у Києва, адже Харків і досі знаходиться під атаками ворога. Але наступного року, я певна, ми проведемо фестиваль уже вдома», — розповіла директорка та засновниця фестивалю Євгенія Крігсхайм.

Про переможців минулорічного, п'ятого Kharkiv MeetDocs читайте за посиланням.

Нагадаємо, що заходи Одеського міжнародного кінофестивалю цьогоріч з питань безпеки відбуваються на закордонних майданчиках. Зокрема, секція Work in Progress відбулась на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, а національну конкурсну програму проведуть у рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1154
Читайте також
28.09.2021 13:00
Ганна Старкова
для «Детектора медіа»
2 471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду