Kharkiv MeetDocs представив постер і перший фільм національного конкурсу

Kharkiv MeetDocs представив постер і перший фільм національного конкурсу

3 Вересня 2022
1045
3 Вересня 2022
12:36

Kharkiv MeetDocs представив постер і перший фільм національного конкурсу

1045
«День українського добровольця» режисера Володимира Тихого – перший повнометражний фільм, який об’єднання Babylon'13 випустило після початку повномасштабного вторгнення РФ.
Kharkiv MeetDocs представив постер і перший фільм національного конкурсу
Kharkiv MeetDocs представив постер і перший фільм національного конкурсу

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться у Києві 1-6 жовтня в гібридному форматі.

Як інформує пресслужба, символом цьогорічного кінофоруму стане пам’ятник Тарасу Шевченку в Харкові. «Так само, як українці бережуть культурну спадщину від російських атак, так і ми прагнемо вберегти українське кіно, інструмент культурного спротиву», – кажуть організатори.

Наразі Kharkiv MeetDocs вже оголосив перший фільм, що братиме участь у національному конкурсі. Це «День українського добровольця» режисера Володимира Тихого. До створення кінокартини долучилися польський продюсер Каміль Рутковскі та команда Black Photon.

«День українського добровольця» – перший повнометражний фільм, який об’єднання Babylon'13 випустило після початку повномасштабного вторгнення РФ. Саме ця стрічка привернула найбільшу увагу журі з-поміж українських фільмів, які цього року показали на Sheffield DocFest, найбільшому документальному кінофестивалі у Великій Британії.

До того, щоб фестиваль відбувся, долучилася ціла низка партнерів, зокрема Odesa International Film Festival, Film.UA Group та Ukrainian Film School. Учасників конкурсу Pitching об’єднає польська онлайн-платформа – Pitch the Doc. Онлайн-кінотеатр Megogo покаже добірку найкращих фестивальних фільмів Kharkiv MeetDocs. Також серед партнерів цьогорічного фестивалю – Human Rights Film Festival Berlin, B2B Doc – Baltic to Black Sea Documentary Network, кінотеатр «Жовтень». Одним із медіапартнерів Kharkiv MeetDocs виступить «Детектор медіа».

Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival – міжнародний фестиваль документального та художнього кіно, який сприяє культурній інтеграції митців з різних регіонів України, зокрема східних, що значно постраждали внаслідок російської агресії. Фестиваль заснований у 2017 році, його директоркою є кінопродюсерка Євгенія Крігсхайм. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1045
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду