«Будинок зі скалок» покажуть у позаконкурсній програмі Kharkiv MeetDocs 2022

«Будинок зі скалок» покажуть у позаконкурсній програмі Kharkiv MeetDocs 2022

8 Вересня 2022
1029
8 Вересня 2022
10:21

«Будинок зі скалок» покажуть у позаконкурсній програмі Kharkiv MeetDocs 2022

1029
Це буде українська прем'єра стрічки, яка перемогла в номінації «Найкраща режисерська робота» міжнародного документального конкурсу 44-го кінофестивалю «Санденс».
«Будинок зі скалок» покажуть у позаконкурсній програмі Kharkiv MeetDocs 2022
«Будинок зі скалок» покажуть у позаконкурсній програмі Kharkiv MeetDocs 2022

У позаконкурсній програмі Kharkiv MeetDocs 2022 покажуть стрічку «Будинок зі скалок», яка здобула приз у номінації «Найкраща режисерська робота» міжнародного документального конкурсу 44-го кінофестивалю «Санденс». Також фільм переміг у документальному конкурсі на Ґетеборзькому кінофестивалі та отримав дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival. Переможець останнього одразу потрапляє в шорт-лист кінопремії «Оскар» на наступний рік. 

«Будинок зі скалок» оповідає, як поблизу лінії фронту на Донеччині невелика група соціальних працівників та працівниць невтомно працює в одному особливому дитбудинку, створюючи безпечний простір для дітей. Через персональні історії стрічка розглядає війну на сході України та її тривалі наслідки для дітей і сімей. Фільмування завершили до початку повномасштабного вторгнення.

«Ми дізналися, що в цьому регіоні існують тимчасові притулки, де діти можуть перебувати до 9 місяців, поки держава вирішує, що з ними робити далі. Деякі діти повертаються додому, для когось знаходять прийомні родини, а інших направляють до постійних державних дитячих будинків. Ця трагічна ситуація дуже добре передає весь масштаб довгострокових наслідків та руйнувань, які приносить війна. Я відчув, що мушу дослідити цю тему краще.

Коли я вперше відвідав притулок Маргарити та Ольги, я відчув, що це особливе місце. Весь притулок випромінював людське тепло, співчуття і, найважливіше, – дарував трохи надії в таких складних та жорстоких життєвих обставинах», – розповів режисер Сімон Леренґ Вільмонт.

Фільм є копродукцією чотирьох країн: Данії, Фінляндії, Швеції та України. Це вже другий фільм режисера Сімона Леренґа Вільмонта, який було знято в Україні.

Міжнародний фестиваль документального та художнього кіно Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival цьогоріч триватиме з 1 по 6 жовтня у Києві. Покази наживо відбудуться у кінотеатрі «Жовтень», онлайн-програма – на сервісі Megogo, а пітчинги – на платформі Pitch the Doc.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Читайте також
24.01.2023 17:38
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду